Tanévkezdés óta több mint kétszeresére nőtt a „vörös” iskolák száma – Háromszéken is sok suli „elesett”

Már közel 600 iskolában nem csengetnek be a vírus miatt.

Hirdetés

A múlt héthez képest 270-nel, a tanévkezdés (szeptember 14.) óta pedig 320-al nőtt – azaz több mint a kétszeresére emelkedett – a „vörös” iskolák száma az országban.

Nem kommunistaképzőkről van szó, hanem azokról a tanintézetekről, ahol a koronafertőzöttek magas száma miatt ideiglenesen az úgynevezett vörös forgatókönyv szerint, online folyik az oktatás, a diákok nem járhatnak be a suliba.

A tanév első napján 260 ilyen iskola volt, a legfrissebb adatok szerint jelenleg már 581-re nőtt ez a szám.

A jelenség a háromszéki tanintézetekben is erőteljesen megfigyelhető: a tanév elején Kovászna megyében még egyetlen iskola sem volt vörös forgatókönyves, időközben azonban az új fertőzések miatt már 12 olyan suli van a megyében, amely teljesen vagy részben bevörösödött. Csak a héten négy újabb tanintézet került vörös besorolásba, másik három esetben folyamatban van a döntéshozatal. (Részletek a Székelyhonon.)

Az oktatási minisztérium friss adatai szerint országszerte jelenleg 12 540 zöld forgatókönyves (mindenki bejár), és 4535 sárga forgatókönyves (az elemisek, illetve a végzős osztályok – 8. és 12. – bejárnak, a többiek rotációban tanulnak otthon, illetve a suliban) iskola van.

Hirdetés