Tánczos nekiment Borbolynak a medvék miatt

A Hargita megyei tanácselnök harcolni akar a „medvemaffiával”, de a környezetvédelmi miniszter szerint kollégája túlzásba esett.

Hirdetés

Olyat sem látunk/hallunk minden nap, hogy két RMDSZ-es politikus nyilvánosan összezörrenjen egy fontos ügy kapcsán, de a csütörtök hozott egy ilyet is. Az történt, hogy Borboly Csaba, a Hargita megyei tanácselnök bejelentette, hogy (ezúttal)

széleskörű kampány keretében akar küzdeni a „medvemaffia” ellen,

mert szerinte van ilyen, sőt, ezt mától egy angol nyelvű óriásplakáton is hirdeti, melyet a megyeháza oldalára függesztettek ki. A Székelyhon beszámolója szerint Borbolynak az „átfogó kampányt” beharangozó sajtótájékoztatón nem sikerült elmagyaráznia, egészen pontosan mit ért a medvemaffia alatt, s hogy kik a tagjai, de szerinte ez a szerveződés abban érdekelt, hogy fenntartsa a konfliktusos helyzetet, és álhíreket terjeszt a medvekérdésben, ráadásul ehhez még uniós forrásokat is felhasználnak.

Tánczos Barnának viszont nem igazán tetszettek a Hargita megyei tanácselnök maffiázós kijelentései.

Az Agerpres által idézett környezetvédelmi miniszter szerint Borboly súlyos vádakat fogalmazott meg, melyeket bizonyítania is kellene, másképp ennek az egész kampánynak propagandaíze van.

Tánczos szerint vannak olyan személyek, akik nem alkalmazzák a minisztérium rendelkezéseit medveügyben, vannak olyan döntések is, melyeket hol a civil szervezetek, hol a vadásztársaságok bírálnak, de szerinte túlzás maffiáról beszélni, nem ártana óvatosabban bánni ezzel a kifejezéssel, és bizonyítékokat kellene felmutatni, ha valakinek tudomása van egy illegális bűnszervezet létezéséről.

Hirdetés