Találós kérdés: miniszteri sajtótájékoztatónak indult, George Simion magánszámává vált, mi az?

Mi lenne, botrány az energiaügyi minisztériumban. Most éppen a napfény megadóztatása az apropó.

Hirdetés

Úgy tűnik, George Simion AUR-elnök már csak azzal ér el pár percnyi médiafigyelmet, ha meghiúsít egy miniszteri sajtótájékoztatót. Virgil Popescu energiaügyi miniszter hétfő ebédidőben csődítette össze az újságírókat, hogy tájékoztatást nyújtson a napfény megadóztatásaként elhíresült kormányintézkedésről. A tárcavezető azonban nem jelent meg az eseményen, mivel felbukkant a botrányra mindig kész George Simion, és nem volt hajlandó távozni, csak amikor két csendőr is közbeavatkozott.

„A tolvaj Virgil nem jött el, maga helyett két államtitkárt küldött. Megfutamodott! Több millió román sorsa egy gyáva ember kezében van.” – fogalmazott George Simion elégedetten. A két államtitkár bejelentette, elhalasztják egy órával a sajtótájékoztatót, hogy csak az akkreditált újságírók vehessen részt rajta, Simion viszont ekkor sem távozott. Egy ideig az újságírókat szórakoztatta, majd a folyosókon bóklászva kereste Virgil Popescu minisztert, mert mindenáron beszélni akart vele, ha már a parlamentben nem sikerül összefutni.

A sajtótájékoztatót végül egy órás késéssel tartották meg, addigra a büntetéssel és csendőri elvezettetéssel fenyegetett Simiontól is sikerült megszabadulni. Ezen Virgil Popescunak is volt pár keresetlen szava az AUR elnöke kapcsán, akit Putyin szócsövének nevezett. Szerinte azért időzítette a botránykeltést éppen hétfőre, mert ekkor lépett életbe az orosz kőolajjal szembeni embargó.

Hirdetés