Illusztráció | A kép forrása a Medveles Erdélyben-Gyergyószentmiklóson Facebook-oldal

Szokatlan medvehalál: betört egy kunyhóba, mire kiszabadult, éhenpusztult a medvekölyök (FRISSÍTVE)

Először azt hitték, hogy a kijutással járó sérülések okozták a vesztét, közben kiderült egyszerűen éhen és szomjan halt.

Hirdetés

Az elmúlt évek során számtalan szomorú példát láthattunk már arra, hogy sem az embernek, sem a medvének nem jó, hogy gyakorlatilag megszűnt a vadgazdálkodás Romániában. A túlszaporodott medvék is szenvednek, az élelem utáni kutakodásban vakmerő kalandokba bonyolódnak, ami olykor a vesztüket okozza. A Déva melletti Vecelről érkezett az újabb bizonyíték erre, ahol vasárnap egy medvetetemet talált faháza udvarán egy férfi.

Ahogy ilyenkor kell, értesítette a rendőrséget, akik a vadászegyesület illetékeseivel együtt érkeztek a helyszínre. Azt feltételezték, hogy a három év körüli medve sérülések miatt pusztult el, mert lövésnek nem volt nyoma. A nyomozás első következtetései szerint a medve betört a faházba, ahonnan nem tudott kijönni. Valószínűleg pánikba esett, és saját testi épségében kárt téve jutott ki a csapdahelyzetből. Olyan súlyos sérüléseket okozott magának, hogy még az udvaron elpusztult.

Az állatorvosok még a héten megállapítják a halál pontos okát, először az esetleges veszettséget vizsgálják, majd felboncolják a tetemet.

Frissítés

Máris elkészült az állatorvosok  jelentése az esetről, miszerint nem sérülések okozták a medve halálát, hanem az élelem- és a vízhiány, amit súlyosbított, hogy több kórságban is szenvedett.

Hirdetés