Illusztráció | Fotó forrása: Jandarmeria Romana

Szinte ugyanannyian gyógyultak meg az elmúlt 24 órában, ahány új covidost igazoltak

A legfrissebb adatok nem olyan biztatóak, mint a tegnapiak. Most kell még egy kicsit kibírni.

Hirdetés

Esővel és átlagosnak mondható számokkal érkezett május, mindkettőnek örülhetünk. A munka ünnepén 12 567-re nőtt az igazolt koronavírus-esetek száma, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 327 új fertőzöttet diagnosztizáltak (a tegnap ez a szám 262 volt).

A gyógyultak száma is nőtt, igaz, nem olyan nagyot, mint csütörtökön. A járvány kezdete óta 4 328 páciens hagyhatta el a kórházat, az elmúlt 24 órában tehát valamivel többen, mint háromszázan. Az elhunytak száma 726.

Ismét megugrott az intenzív terápiás ellátásra szoruló betegek száma, 221-ről 249-re.

A hatósági karanténban 12 060, otthoniban 20 886 személy tartózkodik.
Mindeddig összesen 183 688 tesztet végeztek el, csütörtökön ez a szám 175 374, tehát továbbra is meglehetősen nagy kapacitással dolgoznak a laborokban. A megyei adatok itt böngészhetőek.

A rendőrök és csendőrök nem tétlenkedtek az elmúlt egy nap során sem: 511 büntetőeljárást indítottak a betegség leküzdésének meghiúsításáért, 3 957 személyt büntettek meg a részleges kijárási tilalom megszegéséért. Ebből az derül ki, hogy kicsit visszavettek a büntizés lendületéből. Kíváncsiak vagyunk, ez a szám hogyan alakul holnapig, ugyanis május elsején még nehezebb otthon maradni, mint más napokon.

Hirdetés