Szinte tökéletes szezon végén nyert újra bajnokságot a Sepsi-SIC

Miközben a Sepsi OSK focicsapata két hét leforgása alatt végigverte a Liga 1 összes topcsapatát, a székely város kosaraslányai immár ötödször nyertek bajnokságot.

Hirdetés

A Sepsi-SIC 2016 óta tartó egyeduralmát csak a koronavírus-járvány tudta tavaly megszakítani, amikor a szövetség az alapszakasz után végeredmény kihirdetése nélkül lefújta bajnokságot.

A szentgyörgyiek akkor veretlenül álltak az élen, és idén is egyetlen meccsen múlott, hogy vereség nélkül legyenek bajnokok, ám a finálé harmadik meccsén hétfőn kikaptak Szatmárnémetiben.

Egy nappal később viszont, szintén Szatmáron már meglett a bajnoki címet érő újabb győzelem, bár a csapatnak a rájátszásban végig nélkülöznie kellett egyik légiósát, a térdsérülést szenvedett szlovák Marie Růžičkovát.

A nézők nélkül, zárt tornákon végigjátszott bajnokság mellett a Sepsi-SIC nyerte a Román Kupát is, szintén Szatmáron elhódítva a trófeát, bár akkor az elődöntőben győzte le legnagyobb hazai riválisát.

És ebbe a sorozatba belefért még a klub történetének legjobb európai kupaszereplése is, amely során az Európa Kupában a legjobb nyolc közé is eljutott a boszniai Zoran Mikes által edzett csapat.

Az öt bajnoki címet egyébként éppen az edző és a csapatkapitány Annemarie Gödri-Părău személye köti össze: ők ketten voltak csak benne valamennyi sikerben.

Hirdetés

Női kosárlabda Nemzeti Liga, döntő:

Sepsi-SIC–Szatmárnémeti VSK 69:68

Sepsi-SIC–Szatmárnémeti VSK 73.50

Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC 75:54

Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC 56:65

A Sepsi-SIC bajnokcsapata: Ștefania Cătinean, Rebekah Gardner, Ioana Ghizilă, Kelemen Kincső, Kovács Renáta, Andra Mandache, Annemarie Gödri-Părău, Orbán Nikolett, Jovana Pasics, Pinelopi Pavlopulu, Marie Růžičková, Rebecca Tobin. Edzők: Zoran Mikes és Samoila Zoltán.

Hirdetés