Szeretne betársulni a Klaus Ionopot Iohannisnak szánt szimbolikus pofonba? Akkor írja alá a petíciót!

Persze, ha egyetért azzal, hogy az álkisebbségi államelnök nem a kisebbségvédelem bajnoka, tehát nem érdemli meg a Nagy Károly-díjat.

Hirdetés

Már tényleg akkora közhely, mint a Kárpátok Géniusza, de azért pontszerűen felvezetjük a helyzetet.

1. Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök habzó szájjal nekiugrik a romániai magyar közösségnek.

2. Úgy jön-megy, acélos európai arcéllel, mintha mi sem történt volna.

3. Átadják Járványügyi okok miatt nem adják át neki a Nagy Károly-díjat, amit olyanoknak szokta kiosztani, akik sokat tettek az európai egyesülésért. (Oké, tévedni emberi dolog, 1990-ben például Horn Gyula kapta a díjat.) A díj odaítélésének egyik kritériuma éppen a remek kisebbségvédő teljesítmény.

4. A német sajtóban megjelennek olyan cikkek (lásd itt meg itt), melyek szerzői azt merik állítani, hogy az az államelnök, aki ilyen brutális vérugató hangot mer megütni egy kisebbségi közösséggel szemben, nem érdemli meg a Nagy Károly-díjat.

5. Közben a romániai diszkriminációellenes tanács szájon veri Ionopot urat egy 5000 lejes pénzbírsággal, épp a habzó szájú magyarellenes uszításáért. Amit Ionopot gonosz politikai hátterű döntésnek tart és fellebbez ellene a bíróságon. (Megjegyzendő: amikor mások Hitlerhez hasonlították és ugyanaz a tanács amazokat megbírságolta, Ionopot úr nem tartotta gonosz politikai hátterűnek a döntést.)

6. A Nagy Károly-díjat osztogató társaság elnöke szelíden kijelenti, hogy á, az nem lehet, hogy ez a drága jó européer nackó legyen. Olyan nincs! Kicsit elragadtatta magát, ennyi. Ja, a díjat természetesen meg fogja kapni. Mikor elül a kovid-láz.

Hirdetés

Kábé itt tartunk most. Illetve nem, mert történt még valami. A CitizenGo platformon megjelent egy állampolgári kezdeményezés, amely éppen arról szól, nehogy már ez a vérugató álkisebbségi államelnök megkapja a Nagy Károly-díjat, ha egyszer ilyen ótvarul viselkedett.

Nos, szeretne Ön is egy aláírással hozzájárulni a Ionopot úr arcát becélzó szimbolikus állampolgári pofonhoz? (Biztatás gyanánt: eddig a pillanatig már 3599 polgár aláírta!)

Igen? Na, akkor

itt írja alá.

És elégedett hétvégét kívánunk!

Hirdetés