Szerdai hírmix: a kokainos csendőrnő esete a közúti rendőrökkel, valamint a munkahelyüket nem kedvelő romániai lakossággal

Illetve a román széljobbos Simion úrral, aki minden családi eseményéből politikai PR-stuntot nyom.

Hirdetés

 

A romániai lakosság több mint fele munkahelyet váltana jövő évtől

Az EJobs álláskereső portál felmérést végzett a romániai lakosok körében, amely a munkahelyükkel való elégedettségüket mérte fel. Mint kiderült, a válaszadók több mint fele (56%) szeretne a 2024-es év folyamán munkahelyet változtatni, az okaik között pedig főként a kis fizetés, a vállalati növekedés és lehetőségek hiánya, valamint a toxikus munkakörnyezet szerepel.

A maradék százalékok között csupán 27% érzi úgy, hogy meg van elégedve a jelenlegi munkahelyével, további 17% pedig nem tud dönteni a kérdésben. A megkérdezettek közel egyharmada azt is felvette az okok közé, hogy túl sokat dolgozik és kimerültnek érzi magát, 16,6% elégedetlen azzal, hogy nem tud távolról dolgozni, pedig szeretne, 10,2% nem jön ki a közvetlen vezetőjével, 4,4% pedig nem jön ki a csapatával.

A 2023-as évet a romániai lakosok nem értékelték túl pozitívan: arra a kérdésre, hogy milyen volt számukra 2023, a legtöbb munkavállaló nehéz évnek nevezte. 23% szerint nehéz volt, ugyanennyien úgy vélik, hogy kihívásokkal teli volt, 22% számára pedig bizonytalansággal teli év volt. Mindössze 31% számára volt jó év (16% számára a növekedés éve volt, 8% számára 2023 kellemes meglepetéseket hozott, 7% számára pedig könnyebb volt, mint 2022).

 

Kokaint találtak annál a csendőrnőnél, akit a közlekedési rendőrök állítottak meg Bukarestben

Klasszikus drogháborús motívumkincs: végül minden út Rómába vezet és a drogokat ellenző szerveknél találnak drogokat, a rendőrök korruptak stb. Ez most sem volt másként: tegnapelőtt kaptak el egy csendőrnőt Bukarestben kétes szubsztanciákkal a táskájában, mégpedig a forgalmi rendőrség ellenőrzése közben.

A fiatal csendőrnőt tüzetesen átkutatták, majd amikor kis műanyag tasakokban drogra emlékeztető porokat fedeztek fel nála, maga a csendőrség is közbelépett, és felkérte az drogellenes rendőrséget, hogy vizsgálja meg közelebbről ezeket. Csendőrnőnk azonban elsőre azt találta mondani, hogy nem tudja, mit tartalmazhatnak a tasakok, valamint egy barátnője adta őket neki – ennél azért jobbat is kitalálhatott volna.

November 22-én azonban megérkezett a hír, hogy a tasakokban bizony kokain lapult, a csendőrnő pedig diszkréten szabadságra vonult abban a pillanatban, hogy a nyilvánosság is felfigyelt az esetére. Főhősünk 2022-ben végzett a Rendőrakadémián. Nem sokkal azután, hogy belépett a csendőrséghez, kinevezték az elit egység – a Különleges Brigád, a razziákra és különleges akciókra induló „maszkosok” – szóvivőjévé. Azon az estén, amikor kábítószerrel a táskájában elfogták, egy buliból távozott a barátjával.

Hirdetés

Jelenleg a nő azt állítja, hogy a nem megfelelő személyként volt jelent egy nem megfelelő pillanatban, illetve – várható volt! – hogy ártatlan, és ő igazán nem tudja, hogy mi volt a tasakokban, meg azt is, hogy egy barátnője pénzt adott neki, hogy tartsa magánál, és azt sem tudja, mi történt. Így megy ez.

 

George Simion a gyereke neméből is PR-eseményt csinált

Videót is megosztott George Simion, az AUR üdvöskéje arról, hogy…3,2,1…fiú! Igen, egy kisfiúval gyarapodott a Simion-család, csak azt nem értjük, hogy miért kell a gyerek nemének felfedéséből hetedhéthatárra szóló PR-eseményt csinálni.

Az extremista román párt vezetőjétől korábban sem volt idegen az ilyesfajta média-kaszkadőrség: 2022-ben George Simion politikai PR-eseményt csinált az esküvőjéből. Akkor azt mondta, hogy 400 ezer eurót keresett a Vâlcea megyében vidéki partiként megrendezett esküvőn.

A gyerekhez kapcsolódó esemény, amelyet videón közvetítettek a közösségi médiában, tisztességesen meg volt „koreografálva”. A jelenet egy parkban játszódott több tucat emberrel, a háttérben léggömbökkel. Érdemes megjegyezni, hogy az AUR prominens vezetői, mint Claudiu Târziu és Sorin Lavric nem voltak jelen az eseményen. A jelenlévők között volt Muhur Mihăescu kocsmáros, aki a Vacanța Mare Garcea szerepéről ismert.

 

Hirdetés