Szalmonellás kolbász miatt figyelmeztet az élelmiszer-biztonsági hatóság

Az egyik áruházlánc polcairól szedik le a terméket.

Hirdetés

Már a kolbászban sem lehet megbízni: az egyik áruházlánc jelzése nyomán az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) arra figyelmeztet mindenkit, hogy ne fogyasszon el egy bizonyos terméket, mivel a gyanú szerint szalmonellával fertőzött lehet.

A Mega Image saját márkás termékéről, a DLL minikolbászról van szó, amelyet 125 grammos kiszerelésben forgalmaznak.

Ez az 541858-as sorszámú termék, amelynek 2002. április 20. a lejárati ideje.

A cég a potenciális fertőzés miatt az összes ilyen terméket visszahívja, és megsemmisíti.

A Mega Image azt kéri, hogy aki ebből a termékből vásárolt, ne fogyassza el, hanem vagy semmisítse meg, vagy vigye vissza az üzletbe, ahol vásárolta – ezt február 14-ig teheti meg.

Hirdetés

Nem ez az első alkalom az elmúlt napokban, amikor szalmonellás termékre figyelmeztetnek: múlt héten a Metro hívott vissza szennyezésgyanús csirkecombot.

A szalmonellafertőzést baktérium okozza, a tünetek általában a fertőzött élelmiszer elfogyasztása után 8-48 órával mutatkoznak meg. Jelentkezhet hányinger, hányás, hasmenés, melyhez hasi görcsök társulnak. Jellemző a hidegrázás, a magas, akár 40 fokos láz. A széklet tartalmazhat vért is. Ritkán előfordulhat társuló ízületi gyulladás, ha a baktérium a véráram útján eljut az ízületekbe. Szövődménymentes esetben a tünetek rendszerint 3-5 nap után maguktól megszűnnek, de a betegek egy része tünetmentes hordozóvá válhat.

 

Hirdetés