Stikában építési vállalkozóként dolgozott két partiumi rendőr, a járőrkocsival intézték az üzleti ügyeket

Hiába, az állam még a rendészeti szervek dolgozóit sem fizeti meg kellő mértékben.

Hirdetés

Nem akármilyen mellékkereseti lehetőséget fedezett fel magának két Szatmár megyei rendőr: a rendészeti tevékenység mellett ingatlanfejlesztésbe is belevágtak.

A bizniszt nagyban űzték, Szatmár megye több településén is ingatlanokat építtettek, amelyeket aztán jó pénzért eladtak, a nyereséget pedig vagy zsebre rakták, vagy új ingatlanok építésébe fektették.

Egyetlen apró probléma adódott: mindezt törvénytelenül tették.

A rendőri minőséggel ugyanis az ilyen – és általában véve bármilyen – üzleti tevékenység összeférhetetlen, ezért aztán hétfőn arra ocsúdtak, hogy a saját kollégáik kopogtatnak náluk.

De nem az építőiparból, hanem a rendőrségtől.

És elő is állították őket, ügyükkel pedig már a szatmárnémeti törvényszéki ügyészség foglalkozik.

Az ügyészség közölte, a két rendőr ellen eljárást indítottak a rendőri minőséggel összeférhetetlen pénzügyi és kereskedelmi jellegű tevékenység és sikkasztás miatt.

Hirdetés

Mint kiderült, két éven át, 2020 és 2022 között működtek a rendőri tevékenység mellett párhuzamosan az ingatlanbizniszben is, ami törvénytelen, így aztán

az ebből származó profitjuk jogosulatlan haszonszerzésnek minősül.

Ráadásul nem átallották a rendőrség infrastruktúráját használni az üzlethez: többször is előfordult, hogy szolgálat közben, járőrözés címszó alatt a járőrkocsival mentek el az építőanyag-lerakatokba anyagbeszerzésre, vagy az építkezések helyszínére, hogy megszemléljék, hol tartanak a munkálatok.

Az ügyészség nem értékelte a bennük túlbuzgó üzleti szellemet, ezért 24 órára őrizetbe vette őket.

Hirdetés