Sporttörténelmet írt a Sepsi OSK, mégis dúl a botrány a csapatnál a verekedős edző miatt

Leo Grozavu mester állítólag elveszítette az öltöző feletti uralmat, a vezetőség válságstábot hívott össze.

Hirdetés

Hiába írt sporttörténelmet csütörtökön a Sepsi OSK azzal, hogy első székelyföldi focicsapatként bejutott a labdarúgó Román Kupa döntőjébe, a klubvezetés péntek este ünneplés helyett válságtanácskozást tart.

A Poli Iași elleni 3-0-s idegenbeli győzelmet ugyanis a jelek szerint botrányos jelenetek előzték meg:

Leo Grozavu edző két játékost is bántalmazott

a csapat ötnapos jászvásári tartózkodása (előzőleg a bajnokságban is a Polival játszott a Sepsi) alatt. A sajtóba kiszivárgott hírek szerint a 19 éves Călin Popescut még a vesztes Liga 1-es meccs után az öltözőben ütötte meg Grozavu, majd egy nappal később Fülöp Lórándra támadt rá a csapat ebédje közben, mivel a játékos a klub belső szabályzatával ellentétes módon elővette a mobiltelefonját.

Az eset az edző ellen fordította a legtöbb játékost,

a csütörtöki kupameccsen Grozavu már látványosan visszafogottan ült a kispadon, többször is Ilyés Róbert másodedző kiabálta be az instrukciókat a csapatnak.

Mivel a vezetés részéről csak az a Cornel Șfaițer klubmenedzser tartott a csapattal az ötnapos kiszállásra, akinek ajánlására tavaly novemberben a Sepsi Grozavut választotta edzőnek László Csaba felmentése után, a történtekről csak a keret hazaérkezése után tudnak tárgyalni az érintettekkel.

Meglepő lenne azonban, ha Grozavu ezt követően is a Sepsi edzője maradna,

főleg, hogy nem ez az első eset, hogy bántalmazza valamelyik futballistáját: 2017-ben, egy Astra Giurgiu–FC Botoșani találkozón is megütötte Cătălin Golofcát. Ezt még a televíziós közvetítés is megörökítette:

Hirdetés

Az eredmények sem igazán szólnak Leo Grozavu mellett: a kupadöntőbe jutás valóban nagy siker, de a bajnokságban a kiesés ellen küzd a Sepsi, mivel az koronavírus okozta kényszerszünet utáni hat mérkőzéséből csak egyet nyert meg.

A Román Kupa döntőjét egyébként július 22-én rendezik a ploiești-i Ilie Oană-stadionban, a Sepsi ellenfele a FCSB lesz. Ha a szentgyörgyiek megnyerik a trófeát, történetük során először elindulhatnak az Európa Ligában is, ezzel Diószegi László klubtulajdonos nagy álma válna valóra.

Hirdetés