Șoșoacă száguldozott, mégis a rendőröket ekézte, több tíz hektáron égett a növényzet Hargita megyében – hírmix

És az is kiderült, hogy a román rendőröket akár méhrajjal vagy puliszkával is meg lehet vesztegetni.

Hirdetés

Șoșoacă úgy repesztett, mintha nem lenne holnap, mégis ő cirkuszolt a jogsiját bevonó rendőrökkel

Élőben jelentkezett be a Facebook-oldalán vasárnap dél körül Diana Șoșoacă, miután a rendőrök lemeszelték miközben 110 kilométer/órás sebességgel száguldozott a 40-es tábla mellett. A szenátor asszony természetesen nem azért élőzött, hogy bocsánatot kérjen a felelőtlen magatartásáért, és arra kérje a híveit, hogy semmiképpen ne kövessék a rossz példáját, hiszen ez rendkívül balesetveszélyes – ellenkezőleg. A szenátor asszony azért élőzött, hogy hírt adjon az őt ért újabb „igazságtalanságról”. Természetesen tagadta, hogy túllépte volna a sebességkorlátozást, és kapásból felvázolt egy összeesküvés-elméletet, amely szerint az őt megállító rendőröket kimondottan azzal bízták meg, hogy őt megállítsák és „jogtalanul” szankcionálják. A közegek a száguldozást nemcsak egy 1485 lejes bírsággal jutalmazták, de a szenátor asszony jogosítványát is felfüggesztették 90 napra. Șoșoacă természetesen komoly összefüggéseket látott abban is, hogy éppen kampányidőszakban fosztják meg a jogsijától. Az élő felvételen először azzal vegzálja az elmélyülten a büntetést körmölő két egyenruhást, hogy mutassák meg a videót, ami bizonyítja a szabályszegését, majd felvázolja a fent már ismertetett összeesküvés-elméletét. Amikor a láthatóan irritált rendőr megkéri, hogy hagyja békén, hadd írja meg a jegyzőkönyvet, majd felhúzza a járőrautó ablakát, Șoșoacă azt is odaveti , hogy „ezek még írni se tudnak”, majd folytatja a végeérhetetlen szövegelést, mint a daráló. Íme a videó, ha van türelme, nézegesse:

Az eset után nem sokkal a Șoșoacă vezette SOS Románia nevű párt hivatalos közleményt adott ki mindarról, amit a szenátor asszony már a Facebookon is elmondott. Eszerint a közúti rendőrök „visszaélésszerű akciót” hajtottak végre, és gyorshajtásért szankcionálták a párt vezetőjét, holott a szenátor asszony egy alacsony sebességgel haladó autósorban közlekedett. A párt szerint ez egyértelmű kísérlet arra, hogy megakadályozzák a vezetőjüket a kampánytevékenységében.

Hektárokon égett a száraz növényzet Hargita megyében vasárnap

A balánbányai és csíkszeredai hivatásos tűzoltóságot, valamint a csíkszentdomokosi, csíkszenttamási, valamint csíkkarcfalvi önkéntes alakulatot is riasztották, miután lángra kapott a száraz növényzet Balánbánya környékén vasárnap délután – adta hírül a Székelyhon. A Hargita megyei tűzoltóság sajtóosztálya szerint a tűz mintegy 20–25 hektárnyi területen terjedt szét, és attól is tartanak, hogy az erős szél miatt átterjedhet a közeli erdőre. A szakemberek vasárnap késő délután is igyekeztek megfékezni a lángokat.

Csirke, puliszka, méhcsalád – a romániai rendőröket gyakorlatilag bármivel meg lehet vesztegetni

A Digi24 készített egy kis könnyed, szórakoztató összeállítást arról, hogy milyen szokatlan dolgokkal kenték meg az utóbbi tíz évben a korrupt rendőröket, hiszen nemcsak kenőpénz van a világon. A lista pedig valóban tartalmaz meglepő dolgokat – bár ha a gyakorlatias balkáni logikát nézzük, azért mégsem olyan meglepő dolgok ezek. A korrupt rendőr is ember – azt kér a megvesztegetőtől, amire szüksége van. A Teleorman megyei közúti rendőrök volt vezetőjét például azzal vádolták meg, hogy többek között bárányhúst, két csirkét, puliszkát és kutyatápot kért azoktól a sofőröktől, akiket szabálytalanságon ért, hogy cserébe azok elkerülhessék a büntetést. Valószínűleg a gyomrán keresztül vezet az út a szívéig annak a volt bukaresti rendőrnek is, aki egy lefülelt tolvajtól egy rekesz bort, ásványvizet és 15 szelet steaket követelt. Egy másik bukaresti rendőr inkább a hidegtől félt, mint az éhségtől, így fűtőberendezéseket és vízmelegítő kazánokat kért és kapott egy üzletembertől. Két Argeș megyei rendőr ennél is szokatlanabb „ajándékot”, egy méhcsaládot kért egy gyorshajtó méhésztől – valószínűleg egy kis extra jövedelemre szerettek volna szert tenni a szabadidejükben. De olyan is megtörtént, hogy a korrupt zsaruk szendvicseket, kozmetikai cikkeket (a feleségeiknek) kértek vagy fogadtak el – de természetesen a leggyakoribb még mindig a klasszikus kenőpénzes történet.

Hirdetés