Șoșoacă: Arafat kilencvenezer afgán katonával tör be a házunkba, hogy beoltson

A román politika oltásellenes amazonja eddig is az agyzsibbasztó beszédeiről volt híres, de a mai parlamenti megnyilatkozásával sikerült alulmúlnia önmagát.

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy a kormánybeiktatásról szóló parlamenti szavazások előtt hangzanak el a legszürreálisabb beszédek, s bár erős a mezőny, ebben a műfajban Diana Șoșoacă független szenátor egyszerűen überelhetetlen.

Tavaly decemberi színre lépése óta a román politika oltásellenes amazonja egyebet sem csinál, csak tolja lefele a nívót a minősíthetetlen tartományába, de ma még önmagát is alulmúlta a delíriumos beszédével. Șoșoacă ma azzal állt elő, hogy Raed Arafat „kilencvenezer afgán katonával tör be a házunkba, hogy beoltson”, de ő aztán jól meg fogja védeni magát.

A független kiabáló aztán azt is belekiabálta a mikrofonba, hogy emberek ezreit fogja utcára hívni az AUR-os kollégákkal együtt, amennyiben az új kormány kötelezővé teszi az oltakozást, és akkora polgári engedetlenséget szervez, amilyet még nem látott az ország.

A felelőtlen politikus ellen, mint ismeretes, nemrég büntetőeljárást indított a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT), miután szeptember 8-án akkora patáliát rendezett a Iaşi megyei Domafalva (románul Răchiteni) oltóközpontja előtt, hogy aznap senki sem oltakozott a településen.

Hirdetés