Fotó: Képernyőmentés

„Siess és ne nézz hátra, mert üldözőbe vett egy medve!” – kiabálták a libegőről egy síelőnek Predeálon (VIDEÓval)

A síelő nem rezelt be, tudta, hogy mit kell tenni olyankor, amikor egy medve rohan az ember után.

Hirdetés

Izgalmas napja volt annak a síelőnek, akit szombaton egy medve vett üldözőbe az egyik predeáli pályán. A férfit a libegőn felfelé haladó turisták figyelmeztették, hogy siessen jobban és inkább ne is nézzen hátra, mert egy medve szalad utána. Közben természetesen megörökítették a félelmetes jelenetet.

Bár a videóból nem derül ki, a medve utol érte-e a fiatal síelőt, de a csendőrség szóvivőjének beszámolójából tudjuk, hogy nem történt személyi sérülés. Ez az illető lélekjelenlétének is köszönhető: szándékosan ledobta a hátizsákját, mert sejtette, hogy az eltereli majd az állat figyelmét.

Szombaton egyébként két telefonos figyelmeztetést (Ro-Alert) is kiadtak a hatóságok medve jelenléte miatt, két különböző pályára. A szóban forgó sípálya ugyanakkor elviekben le volt zárva.

Hirdetés

Hasonló eset történt múlt héten is, de akkor csak egy ártalmatlannak tűnő medvebocs tévedt a kelebucsi (Clăbucet) pályára. Bár úgy tűnhet, hogy ez egyre sűrűbben fordul elő, a csendőrség szóvivője szerint idén kevesebb medvét kellett leterelni a pályáról, mint az előző években.

A csendőrség azt fontolgatja, hogy kezdeményezi a most felbukkanó példány „elköltöztetését”, ugyanis ez a bevált eljárás, ha egy medve túl gyakran teszi tiszteletét egy pálya körül.

Hirdetés