Se stadion, se metró, se vonat: Bukarest (újabb) kényszermegoldásokkal készül a 2020-as foci-Eb-re

A hatalmas késések miatt ismét átírták terveket, ki tudja hányadszor.

Hirdetés

Románia szinte teljesen átírta a rendezési jog megpályázásakor benyújtott dokumentációt, kész csoda, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem mutatott piros lapot Bukarestnek.

A pályázatban ugyanis eredetileg az szerepelt, hogy meghosszabbítják a bukaresti metróhálózatot úgy, hogy a nemzetközi repülőteret összekapcsolják az Északi pályaudvarral. Miután ez a projekt nem jött össze, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

azt ígérte, hogy lesz majd gyorsvonat ezen a szakaszon, de persze időközben kiderült, hogy biztosan nem tud elkészülni 2020 júniusáig.

Most Răzvan Burleanu azzal állt elő, hogy a vonatot autóbuszokkal helyettesítik az Európa-bajnokság idején, és gyorsan hozzátette, hogy nem akármilyen buszok lesznek ezek: vadiúj járgányokat szereznek be a helyi önkormányzattal együttműködve. Aha.

Az is kezdett egyértelművé válni, hogy

az edzésre kijelölt két stadion – a Ghencea úti, valamint a Diadalív melletti – sem készül el

Hirdetés

az első Eb-s füttyszóig, ezért a FRF most a három környékbeli helyszínt javasolt az UEFÁ-nak (Mogoşoaia, Berceni és Voluntari).

A hivatalos mérkőzéseket a Nemzeti Arénában rendezik a június 12. és július 12. között zajló rendezvényen, melynek a sorshúzását épp Bukarestben rendezték.

Hirdetés