Sanszos, hogy a kormányfő vásárolt lájkokkal villog a Facebookon

Más magyarázata nem nagyon van annak, hogy például Олег Навазин Krasznodarból és Trình Nhựt Chương Hanoiból lájkolja Florin Cîțu bejegyzéseit.

Hirdetés

Florin Cîțu a román zombikormány miniszterelnöke – akárcsak szinte mindenki – jelen van a Facebookon és lelkesen posztol, naponta többször is. Na persze nem ő maga a saját kezével, ilyen munkára vannak megfizetett szorgos kezek a stábban, amelyek a főni píárját végzik.

Mint ahogy valószínűleg azt sem Florin Cîțu találhatta ki, hogy jobban néznének ki azok a Facebook-posztok, ha tükröződne rajtuk idézett úriember vélt népszerűsége. Lájkokban, persze, a Facebookon ez a konvertibilis valuta, tudjuk.

Nosza, valaki lépett és tett róla, hogy Cîțu úr posztjai ne árválkodjanak ott túl kevés lájkkal. Ezt általában úgy szokták okosba megoldani a szakik, hogy pénzért lájkokat vásárolnak távoli országokból. A lájkfarmokon emberek ülnek mobiltelefonok képernyőinek százai előtt és hamis vagy akár igazi Facebook-fiókokból lájkolnak, mintha nem lenne holnap, pénzért. De más módszerek is vannak: ott van például a beszédes nevű Fanslave oldal, ahol 500 Faebook-lájkot potom 17,41 euróért lehet vásárolni (de YouTube-, Twitter- vagy Instagram-népszerűséget is lehet venni).

Különben igen nehezen lehetne megmagyarázni, miért van Cîțu miniszterelnök lájkolói között gyanúsan sok vietnámi, orosz, ukrán, arab Facebook-profil, közöttük pedig láthatóan sok a hamis felhasználói fiók is.

Hirdetés

És ez tulajdonképpen nem illegális, csak nagyon gáz.

Tessék, meg lehet nézni:

Hirdetés