Rövidnadrágos, sportcipős román turistákat kergettek le a Mont Blanc-ról

A francia hatóságok olyan dühösek lettek, hogy bevezettek egy szigorú bírságot is. Mifelénk sem ártana elgondolkodni ezen.

Hirdetés

A hegyimentők kismilliószor felhívták már a tapasztalatlan turisták figyelmét arra, hogy senki senki ne induljon el strandpapucsban, tűsarkúban és egyéb nem oda illő cuccban túrázni a hegyekbe, de még rövid sétára sem, mert életveszélyes, ezt a hülye divat viszont nem akar kimenni divatból errefelé, ráadásul külföldön is „népszerűsítik”.

Nemrég pár román turista rövidnadrágban és sportcipőben vágott neki a 4809 méteres Mont Blanc-nak, de a francia hatóságok lekergették onnan őket, sőt, annyira dühösek lettek rájuk, hogy bevezettek egy új szabályt is.

Akinek hegyet mászni van kedve arrafele, de nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat sem, és emiatt a hegyimentők segítségére szorul, 10 ezer eurós bírságot kell kipengetnie, ebbe a mentőakció költségeit is belefoglalják.

Nem ártana valami hasonló szigorítást bevezeti Romániában sem, s talán így elkerülhetőek lennének a súlyos balesetek és a tragédiák is. Mi is beszámoltunk róla, júliusban olyan nap is volt, amikor két két turista is meghalt, mert felkészületlenül indultak el túrázni.

Hirdetés