Románia katonai eszközökkel és lőszerrel is támogatja Ukrajnát

Valakik közben azzal szórakoznak, hogy hamis katonai behívókat küldözgetve riogatják a polgárokat

Hirdetés

Nem csupán a menekültek befogadásában és ellátásában merül ki a Románia által Ukrajnának nyújtott támogatás: a kormány vasárnap bejelentette, hogy hárommillió euró értékű segélyt küld az Oroszország által megtámadott szomszédos országnak.

A küldeményben

golyóálló mellények, rohamsisakok, katonai eszközök, lőszer, élelmiszer, víz és gyógyszerek vannak.

Emellett azt is közölték, hogy a romániai kórházak az oroszok elleni harcokban megsérült ukránokat is hajlandóak átvenni.

Mindeközben, mintha az, hogy Románia szomszédságában háború dúl az Ukrajna elleni orosz invázió nyomán, nem lenne már önmagában elegendő ahhoz, hogy alaposan felkavarja a kedélyeket nálunk is, valakik még egy lapáttal rátettek a hisztériakeltésre.

A védelmi minisztérium bejelentette, hogy Dâmboviţa megyében több személynek is hamis behívókat küldtek.

A dokumentumok megfogalmazása valóban olyan, mintha a katonai hatóságok küldték volna őket, a címzetteket felszólítják bennük, hogy március 10-éig jelenjenek meg a megjelölt katonai létesítményben.

Hirdetés

A védelmi minisztérium jelezte:

álhírről van szó, nincs mozgósítás és senkinek sem küldtek behívót.

A tárca feljelentést tett azok ellen, akik manipulatív, pánikkeltési szándékkal kiküldték a „behívókat”.

Az ügy meglehetősen súlyos, mert előfordulhat, hogy „csupán” vicces kedvű polgárok próbálták így ráhozni a frászt az emberekre, de az is előfordulhat, hogy orosz hátterű propagandaakcióról van szó.

 

Hirdetés