Román vasúti tragikomédia: meghibásodott egy mozdony. Majd a helyette küldött mozdony is meghibásodott

A vasúttársaság enyhén szólva sem áll a helyzet magaslatán.

Hirdetés

Egyre kalandosabbá válik a vonatozás Romániában. Persze nem attól kell tartani, hogy az ember esetleg megszédül vagy pánikrohamot kap az elképesztő sebesség miatt.

Az viszont könnyen előfordulhat, hogy a szerelvények akár három órát is késnek, és nem ugyanaz a mozdony vontatja be őket a célállomásra, amellyel elindult.

Ez történt vasárnap is: egy, a Fekete-tenger partján fekvő Mangaliából Bukaresten át Craiovára tartó szerelvény több mint 190 percnyi késést halmozott fel, miután kétszer is meghibásodott a mozdonya.

A hangulat megalapozásaként Medgidia térségében még vesztegelnie kellett egy kicsit, mert nem volt áram.

Aztán elindult, de az egyik állomáson a mozdony meghibásodott. Egy közeli állomásról új mozdonyt küldtek, amely elvontatta Bukarestig a szerelvényt – ekkorra 140 perces kését sikerült összeszedni.

Ahol aztán az új mozdony vezetője kénytelen volt bejelenteni, hogy ez is meghibásodott.

A hiba ugyan javítható volt, de mire a mozdonyvezetőnek sikerült elhárítania a hibát, már 192 percnyi kését mutattak az órák.

Hirdetés

Az utasokat vélhetően csupán mérsékelten vigasztalta, hogy a vasúttársaség Bukarestben vizet osztogatott.

És még csak nem is ez volt az egyetlen, vonatokat érintő incidens vasárnap: egy Medgidia és Bukarest között közlekedő szerelvény mozdonya nemes egyszerűséggel kigyulladt.

A lángok ügyében a tűzoltók intézkedtek, az utasokat egy másik szerelvény vette fel.

Romániában egyáltalán nem ritkák a hasonló incidensek: legutóbb csütörtökön kellett a tűzoltókat hívni egy személyvonathoz Arad megyében.

Hirdetés