Illusztráció

Részeg 14 évest vert bilincsbe a rendőrség egy Bihar megyei iskolában (VIDEÓval)

Minden hétre jut legalább egy brutális hír a romániai iskolák háza tájáról. Ezúttal két partiumi iskola érintett.

Hirdetés

A tanévkezdés óta szinte nem telik úgy egy hét, hogy ne halljunk egy-egy újabb iskolai verekedésről. Az elképesztő jelenetekről készült felvételek rendszerint a közösségi oldalakon kötnek ki, így ma már nehéz szőnyeg alá söpörni az eseteket. A legutóbbi két balhéban közös, hogy mindkettő partiumi iskolában történt, és mindkettőről felkerült videó a Facebookra, igaz, más-más okból.

Az első eset főszereplője Darius, egy 14 éves diák, aki két osztálytársával együtt részegen ment iskolába hétfő reggel. A Bihar megyei Harangmező (Hidişelu de Sus) gimnazistái agresszíven viselkedtek diáktársaikkal és tanáraikkal, ezért lecsillapításukra segítséget kértek az iskola előtti forgalom irányításával megbízott rendőröktől.

Darius elfutott a rendőrök elől, akik végigkergették az iskolán. Végül a helyi rendőrőrs főnöke verte bilincsre. A jelenetet megörökítette egy diák, a balhézó Darius édesanyja pedig megszerezte és feltöltötte a Facebookra, rendőri brutalitást kiáltva.

A felvételen látszik, hogy a gyereket szidalmak közepette leterítik a földre. A rendőrség persze cáfolja, hogy brutálisan bántak volna vele: a diák viselkedése határozott fellépést követelt, mivel az egész iskolai közösség nyugalmára hatással volt, mondják. Mindenesetre belső eljárás fogja megállapítani, mennyire léptek fel jogszerűen. Az egyenruhások hazavitték a részeg randalírozókat, és fejenként 500 lejes bírságot állítottak ki a nevükre.

Hirdetés

Nem az iskolában, de iskolatársak között zajlott le a második verekedés, azaz inkább verés.  A múlt héten, Aradon történt esetről egy, a Facebookra felpakolt videó szolgáltatja a legtöbb információt a rendőrség számára, melynek nyomán egyáltalán nyomozást indítottak. A felvételeken az látszik, hogy egy 17 éves lány agyba-főbe rugdos és pofoz egy 15 éves diákot, illetve azzal fenyegeti, hogy felgyújtja és levizeli. A jelenetet az agresszív lány apja örökítette meg, aki nem avatkozott közbe az áldozat védelmében, ehelyett inkább becsmérelő szavakkal illette.

A lány saját magát buktatta le azzal, hogy az apja által készített felvétellel dicsekedett a közösségi oldalon. A rendőrség és a gyermekvédelmi igazgatóság látogatást tett a két diák iskolájában, arról azonban nem lehet tudni, hogy milyen további következményei lesznek az ügynek.

Hirdetés