Illusztráció

Repceföldön alvó migránsokat gázolt el egy traktor Temes megyében

Csak pár órával korábban szökhettek át a szerb–román határon.

Hirdetés

Mezősomlyó (Şemlacu Mare) és Gátalja (Gătaia) között, közvetlenül az 588-as számú megyei út mellett két sérült férfi intett le egy arra járó sofőrt. Mivel nem tudtak szót érteni, viszont láthatóan segítségre szorultak, a sofőr értesítette a 112-őt. Rövid időn belül a helyszínre érkezett a határőrség, akik mentőt hívtak hozzájuk. Sérüléseik ellátására a Temes megyei kórházba szállították őket, az orvosok közlése szerint egyikük súlyosabban megsérült a combján.

Semmilyen irattal nem rendelkeztek, angolul sem beszéltek valami jól, de annyit sikerült kideríteni, hogy Afganisztánból származnak, és illegálisan lépték át a szerb-román határt. Romániába érve egy repceföldön húzták meg magukat, és úgy elaludtak, hogy nem hallották a közben mezőgazdasági munkához látó traktor közeledését.

Az utóbbi időszakban sok szó esett róla, hogy Temes megye a hármashatár miatt fontos célpontja a nyugati országokba tartó illegális bevándorlóknak. A jó idő beköszöntével a hatóságok számítanak arra, hogy még többen fognak próbálkozni az illegális határátlépéssel.

Miután nemrég egy gyilkosság történt Temesvár nyílt utcáin két afgán csoport összeszólalkozása következtében, Dominic Fritz polgármester azt kérte Bukaresttől, hogy lépjen végre közbe, mert a Bánság ezt a problémát nem tudja egyedül megoldani. A görögkeleti húsvét előtt annyi történt, hogy begyűjtötték a migránsokat Temesvár utcáiról, és az eredeti menekültközpontjukba szállították őket.

Hirdetés