Rendőrszakszervezet: bezzeg az afgánok befogadására van pénz, a rendőrőrsök felújítására viszont nincs

Ezt azután írták, hogy egy bukaresti őrsön leszakadt a mennyezet.

Hirdetés

Ha valaki azt hinné, hogy Romániában irigylésre méltó a rendőrök élete, akkor könnyen előfordulhat, hogy téved.

És nem csupán vidéken lehet sanyarú egy rendőr sorsa, hanem a nagyszerű fővárosban is: a pénzhiány miatt leromlott állapotú infrastruktúra Bukarestben is alaposan megkeseríti az életüket.

Most éppen arról számolt be az Europol rendőrszakszervezet, hogy Bukarestben a 3-as számú rendőrőrsön fogta magát a mennyezet, és jókora lendülettel leszakadt – egyenesen az ott dolgozó rendőrök íróasztalaira.

A bejegyzésben Lucian Bode belügyminisztert szólítják meg.

„Miniszter úr, jelentjük, a fejünkre szakad a plafon!”

– kezdődik a poszt, amelyben felróják a tárcavezetőnek, hogy miközben jó ideje belügyminiszter, még mindig úgy tesz, mintha a közlekedési tárcát vezetné, amikor utak és hidak építésről, aszfaltozásokról és a közúti infrastruktúra fejlesztéséről szónokol.

Megjegyzik: miközben az ország schengeni álmokat dédelget, nem képes arra, hogy megfelelő munkakörülményeket biztosítson a rendőrök számára.

Keserűen jegyzik meg, hogy nincs nagy különbség aközött, ha valaki az utcán támad rá a rendőrökre, vagy a saját intézményük miatt esik kár bennük, mivel az nem törődik sem az ő biztonságukkal, sem az állampolgárokéval.

Hirdetés

„Jó, hogy arra van pénzünk, hogy több ezer afgánt fogadjunk be, akiknek az elszállásolására és az étkeztetésére az állam jelentős összegeket költ majd el”

– méltatlankodnak.

Végezetül arra intik az állampolgárokat, hogy tartsák tiszteletben a törvényeket, nehogy rendőrségre kerüljenek.

Már nem egyébért, de ez veszélyesebb bármilyen bírságnál vagy börtönbüntetésnél.

Az épület felújítása amúgy tervben van, de a jó öreg bürokrácia miatt hosszú ideje késik. A megvalósíthatósági tanulmányt már tavaly elkészítették, de a munkálatokhoz még mindig nem tudtak hozzákezdeni a szükséges engedélyek hiánya miatt, amelyeket a bukaresti városháza művelődési osztálynak kell kibocsátania.

Hirdetés