Illusztráció

Rendőri állást ígért több tucat embernek egy fiatal nő: százezer lejt harácsolt össze, míg elkapták

Több rendőr aspiránst vert át két hónap alatt, mint ahány éves.

Hirdetés

A romániai csalók találékonyságára számtalan példát láthattunk már az elmúlt években, de olyan vakmerő szélhámost ritkán találni, mint az a 33 éves nő, aki alig két hónap alatt 37 személyt vert át. A gyanú szerint egy állami intézmény magas befolyású alkalmazottjának adta ki magát, és azt ígérte az általa meghirdetett fiktív rendőrképzésekre jelentkezőknek, hogy jól fizető álláshoz juttatja őket. Szolgálati autóval, telefonnal és akár 10 ezer lejes fizetéssel kecsegtette őket, ha átmennek a nem létező versenyvizsgán.

Ahhoz, hogy hitelesnek tűnjön, irodát bérelt a román fővárosban, és próbateszteket végeztetett az áldozataival, sőt, a majdani „munkahelyükön” is körbevezette őket. Hiába minden elővigyázatosság, csak idő kérdése volt, mikor fog gyanút egy áldozat.

A 8. kerületi rendőrség akkor indított nyomozást, amikor egy férfi feljelentést tett a nő ellen, azt állítva, hogy 3500 lejt adott egy rendőri állásért. Csütörtökön házkutatást tartottak a nő lakásán és irodájában is, majd 24 órára őrizetbe vették.

A bizonyítékok alapján a rendőrségnek alapos oka van azt feltételezni, hogy idén november óta 37 személytől fogadott el legkevesebb 2700, legtöbb 40 000 lejt, így összesen mintegy 100 ezer lejt harácsolt össze.

Nem rossz összeg két hónap alatt…

Hirdetés