Rémálom: akkora villanyszámlát kaptak, hogy csak bankkölcsönnel tudják törleszteni

A szolgáltató négy éves hátralékot rakott fel egyetlen számlára.

Hirdetés

Sok szó esett már az energiaszolgáltatók utóbbi időben tapasztalt visszaéléseiről, de ez az eset már tényleg kiveri a biztosítékot. Egy Szeben megyei háromtagú családnak akkora számlát küldött ki az áramszolgáltató, ami még egy korrupt politikusnak is sok lenne.

A számla konkrétan 33 ezer (!) lejről szól.

A kétszintes házban élő család villanyóráját ugyanis 2019 óta nem olvasta le senki. A szolgáltató ezt azzal indokolta, hogy nincs erre elég emberük. Most tehát az azóta felgyűlt teljes hátralék egyetlen számlára került. Az érintettek azt mondják, hogy az egyetlen esélyük, ha bankkölcsönt vesznek fel a számla törlesztésére.

Nem ez az egyetlen horrorszámla, amelyet az utóbbi időben néhány szolgáltató megint elkezdett kiküldeni a fogyasztóknak.

Ezzel kapcsolatban Virgil Popescu energiaügyi miniszter hétfőn újfent felszólította az Országos Energiaár-szabályozó Hatóságot (ANRE), hogy végezze a dolgát, illetve a fogyasztóvédelmet, hogy ellenőrizze a túl magas számlákat, mert ezek szerinte vagy hibásak, vagy komoly visszaélések vannak a háttérben.

Hirdetés