Profizmus: a rendőr mellől sétált el és vált köddé egy britek által hazatoloncolt, elítélt férfi a kolozsvári repülőtéren

Akinek oda kellett volna figyelnie, éppen nem figyelt oda.

Hirdetés

Kínos eset miatt kényszerülnek magyarázkodni a kolozsvári nemzetközi repülőtéren szolgálatot teljesítő határrendészek: egy Nagy-Britanniában elítélt, és onnan hazatoloncolt férfi igazi angolos hidegvérrel lépett le a rendőri őrizetből nem sokkal azután, hogy a gépe leszállt a kincses városban.

Az eset kedden este történt: a lutoni repülőtérről érkező gépen ülő bánffyhunyadi férfit már várta egy határrendész, aki az ügyintézőhöz kísérte, elvégzendő az ilyenkor szokásos formaságokat.

Csakhogy miközben a határrendészek éppen a védettségi igazolványát, illetve az egyéb dokumentumokat vizsgálták,

a férfi gondolt egyet, és a figyelmetlenségüket kihasználva lelépett.

Előbb elvegyült a tömegben, majd az épületből is sikerült kijutnia, és nyomtalanul felszívódott – az előzetes vizsgálat szerint taxiba ülve pályázott el a helyszínről.

A férfit Angliában másfél év szabadságvesztésre ítélték, mivel felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett.

A férfi más országokban is összeütközésbe került a törvénnyel, a szigetországból amiatt toloncolták ki, hogy már nem rendelkezett semmilyen, ottani tartózkodásra feljogosító dokumentummal.

Hirdetés

Amint észrevették az eltűnését, azonnal körözést adtak ki ellene, mivel a romániai nyilvántartásban is szerepel közlekedési bűncselekmények miatt.

A rendőrség és a csendőrség nagy erőkkel keresi.

Emellett belső vizsgálatot is elrendeltek, kiderítendő, milyen felelősség terheli a határrendészt a szökésben.

A határrendészek egyébként arra panaszkodnak, hogy kevésbé tudnak odafigyelni az utasokra, mióta még a védettségi igazolványt és az utasnyilvántartási űrlapot is ellenőrizniük kell, de van egy olyan érzésünk, hogy a felettesei ezt nem különösebben fogják figyelembe venni.

Hirdetés