Porba döntött üzlet: kokaint és füvet árultak, rájuk köszönt a rendőrség (VIDEÓval)

Kemény cuccokat kínáltak, keményen meg is szívták.

Hirdetés

Az előző évek rendőrségi statisztikái azt mutatják, egyre több kokain kerül a romániai piacra, s ez nyilván a növekvő kereslet miatt van így. Ezt a hullámot próbálta meglovagolni három nagybányai drogcsempész is, csak hát lebuktak, ráadásul üzletelés közben.

A Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) által koordinált akció keretében egy fél kiló kokaint, 200 gramm kannabiszt és 500 extasy-tablettát találtak a dílereknél, s a házkutatás keretében 17 ezer lejt, 1000 eurót és több mobiltelefont is lefoglaltak, a tettenérést követően pedig 30 napos vizsgálati fogságba küldték az „üzletembereket”.

Pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy egy felmérés szerint a 15 és 64 év közötti polgárok 0,7 százaléka legalább egyszer kipróbálta már a kokaint vagy a cracket, 0,2 százalék mondta azt, hogy nemrég fogyasztott, 0,1 százalék pedig azt, hogy az elmúlt hónapban. A legzsengébb életkor, amelyben a válaszadók közül valaki először kipróbálta a kemény drogokat, 18 év volt, a legmagasabb pedig 34.

Hirdetés