PNL-s apja hátán kapaszkodott fel és fakitermelésből szedte meg magát az új környezetvédelmi főfelügyelő

Az azért megnyugtató, hogy ifjabb Vasile ért az irodai eszközök kezeléséhez, ahogy ezt az önéletrajzában is kiemelte.

Hirdetés

A PNL és az USR-PLUS közötti kormánykoalíciós mosolyszünetnek legalább egy nyertese már biztosan van: egy bizonyos Alexandru Lucian Vasile, akit hétfőn hivatalosan is kineveztek a Környezetvédelmi Őrség élére. A mindössze 31 éves fiatalember először is annak köszönheti kinevezését, hogy Florin Cîțu kormányfő menesztette a korábbi, államtitkári ranggal rendelkező főfelügyelőt, az USR-PLUS-os Octavian Berceanut, így szabad volt a pálya a helyettese előtt.

Alexandru Lucian Vasile „pedigréje” is kiváló, hiszen apja polgármester Călărași megye Jegălia nevű településén. A sajtó utánanézett annak, hogy az ifjabb Vasile mivel érdemelte ki a kormányfő bizalmát, mert soványka önéletrajzát nézve biztosan találni lehetett volna egy jobb szakembert erre a tisztségre. 2012-ben diplomázott a Brassói Transilvania Egyetem erdészeti és fakitermelési karán, mesteri oklevelet az erdei ökoszisztémák menedzsmentjéből szerezte, majd a rendőrakadémián belügyi műveletek irányítására szakosodott.

Az apja által alapított cégben volt erdőmérnök, majd társtulajdonos, míg idén februárban kinevezték a Védett Területek Országos Ügynöksége alelnökének, márciusban pedig a Környezetvédelmi Őrség főfelügyelő-helyettesének. CV-jében olyan képességeket emelt ki, mint például a kivetítő, a képolvasó és egyéb irodai berendezések kezelése…

A román sajtó azt is kiderítette róla a vagyonbevallása alapján, hogy a magánszektorban jókora haszonra tett szert fakitermelésből, és 2020-ban – amikor megpróbált elcsípni egy képviselői helyet a parlamentben – 133 ezer lejt adományozott a PNL kampányára.

Ugye, így már érthető, hogy hogyan kerülhetett a Környezetvédelmi Őrség élére?

Hirdetés