Pedofília és nemi erőszak gyanújával indult eljárás a PSD-ből kirúgott parlamenti képviselő ellen

Aurel Bălășoiu persze mindent tagad, s közben úgy döntött, inkább elmegy szabadságra.

Hirdetés

A törvényszéki ügyészség bejelentette, hivatalból eljárást indított Aurel Bălășoiu, a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselője ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy kiskorú fiúval létesített szexuális kapcsolatot. Ugyanakkor bűnvádi eljárás indult a honatya ellen nemi erőszak miatt is egy feljelentés nyomán.

Szombaton egyébként a Szociáldemokrata Párt (PSD) bejelentette, kizárta a soraiból Aurel Bălășoiut, és felszólították az Argeş megyei honatyát, hogy mondjon le a mandátumáról, máskülönben a szociáldemokraták is a menedékjoga megvonása mellett fognak szavazni.

Aurel Bălășoiu azonban továbbra is tagadja a vádakat, és bejelentette, nem hajlandó lemondani a parlamenti mandátumáról – mindezt annak ellenére, hogy a sajtóban már megjelentek olyan képek, amelyeken a képviselő látható intim helyzetben egy fiúval. Inkább úgy döntött, egy időre szabadságra megy.

Bălăşoiu első mandátumát tölti a parlamentben, korábban az Argeş megyei Rociu polgármestere volt, azóta a fia vezeti a községet, a felesége a helyi iskola egyik tanítónője.

A parlamentben egyébként már kering egy törvénytervezet, amely megtiltaná a hasonló ügyek miatt elítélt személyeknek, hogy köztisztséget vállaljanak. A kezdeményezés az USR-től érkezik, és épp a képviselőház lesz a döntéshozó kamara.

Hirdetés