Örülhet a PNL, hogy mostanában nem szerveznek választásokat

A PSD ugyanis kenterbe verné a kormánypártot egy új felmérés szerint, melyből az is kiderül, hogy állunk most az oltási hajlandósággal.

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, a Szociáldemokrata Párt népszerűségének nagyon jót tett az ellenzéki szerep és a parlamenti bohóckodás: egy friss felmérés azt mutatja, amennyiben vasárnap választásokat rendeznének, Marcel Ciolacu és pártja ismét nyerne, de sokkal lazábban.

A politikai alakulatok támogatottsága jelenleg így néz ki:

A múlt héten, 1067 személy megkérdezésével készült felmérésből az is kiderül, Klaus Iohannis még mindig a legnépszerűbb politikus az országban – a megkérdezettek 33 százaléka az államfőnek szavazott bizalmat, a második helyen pedig a PSD-vezér Marcel Ciolacu áll, aki a maga 26 százalékával még Florin Cîțu miniszterelnököt is megelőzi.

A politikai témájú kérdések mellett a közvélemény-kutatók az oltási hajlandóságra is rákérdeztek, mert hát ez jelenleg mindennél fontosabb. A válaszadók 38 százaléka mondta azt, hogy mindenképp beoltatja magát, 16 százalékuk továbbra is bizonytalan, míg a megkérdezettek 11 százaléka hallani sem akar a vakcinákról.

Hirdetés