Őrület: vannak tisztviselők, akik bérpótlékot kapnak, mert fáradnak az ujjaik a számítógépes melótól

Nagyon durva lehet az államapparátusban dolgozni.

Hirdetés

Volt már eset, hogy hatalmasra kerekedett a szemünk, amikor kiderült, hogy egyes közszolgák milyen jogcímen tesznek zsebre szép kis summákat bérpótlékként, de erre azért mi sem voltunk igazán felkészülve.

Érdemes előkészíteni pár zsebkendőt, mert szükség lesz rá: a Bákó megyei közegészségügyi hatóság (DSP) alkalmazottai azért kapnak 12,5 százalékos extrát, mert szegények számítógépen dolgoznak, s bizony a billentyűzet fárasztja az ujjakat, az ízületeket, nem beszélve arról, hogy a pötyögés izomlázat tud okozni.

Nem vicc, a DSP tényleg ezzel indokolja a bónuszok osztogatását, és nem is ez az egyetlen intézmény a megyében, ahol szerencsétlen közszolgák plusz pénzt vihetnek haza csak azért, mert számítógépen dolgoznak.

Az Antena 3 CNN szerint Lucian Bogdănel prefektus ki is akadt rendesen, amikor megtudta, hogy milyen hülyeségekre szórják a közpénzt egyes intézményeknél, és sürgősen kért is egy listát az összes hivatalról, ahol az alkalmazottak veszélyességi pótlékot markolnak fel eszement okokból.

 

Hirdetés