Őrület: a román politika hisztikirálynője megakadályozta az oltakozást egy részben karanténba zárt településen

Diana Şoşoacă ezúttal túl messzire ment.

Hirdetés

Hiába maradt párt nélkül a román politikai hisztériakeltés műfaját új magasságokba emelő, még a szélsőséges AUR számára is vállalhatatlanná vált Diana Şoşoacă: amíg közösségi média, és az általa eregetett baromságokra fogékony közönség létezik, biztosított a politikai túlélése.

Most például kiderült, hogy a vírustagadó és oltásellenes szenátor asszony egyszerűen megakadályozta, hogy a helybeliek használatba vegyenek egy oltópontot egy olyan településen, ahol már annyira elterjedt a koronavírus, hogy részleges kijárási tilalmat kellett elrendelni.

A Iaşi megyei Domafalváról van szó (románul Răchiteni), ahol augusztus 31-ére 4,56 ezrelékre nőtt a fertőzési ráta, ami miatt hétvégenként este nyolc és hajnali öt óra között kijárási tilalom van érvényben, a boltoknak és vendéglátóhelyeknek pedig este hatkor be kell zárniuk.

Az egészségügyi hatóságok azzal próbálták volna elejét venni a járvány további terjedésének, illetve kísérelték meg védetté tenni a lakosságot, hogy külön oltópontot hoztak létre a településen.

Na, ekkor lépett közbe Diana Şoşoacă.

Összecsődített híveinek egy csoportjával szombaton az oltópont elé vonult, a tőle elvárható hisztériaorgiát rendezett, és ezzel sikerült megakadályozniuk, hogy az emberek bejussanak az oltópontra.

Hirdetés

Az esetről a megyei tisztifőorvos számolt be.

Mindez olyan körülmények között történik, hogy Iaşi megye azon megyék közé tartozik, amelyeket a legnagyobb iramban gyűr maga alá a vírus indiai eredetű delta variánsa okozta negyedik hullám.

Érdeklődve várjuk az illetékes hatóságok reakcióját, hiszen Şoşoacă tényleg új szintre vitte az oltásellenes uszítást.

Elvégre az oltás felvételéhez, így az egészséghez való joguk korlátozásával emberek százainak az életét sodorta veszélybe.

Hirdetés