Villámgyorsan kinevezték a perelőbajnok Györke Zoltánt Kolozs megye alprefektusává (FRISSÍTVE)

Nem húzták sokat az időt, mert minden egyes nap késedelemért fizetniük kellett volna.

Hirdetés

Frissítés

Nem kellett sokat várni arra, hogy a kormány lépjen Györke Zoltán ügyében: csütörtök este végre valahára kinevezték Kolozs megye alprefektusává, ezért a tisztséget betöltő Budai Béla felmentésére volt szükség. Egy másik döntés értelmében Szeben megye alprefektusát, Rareş Macreát is eltávolították posztjáról.

Ha mi lennénk a román állam, soha többé nem húznánk ujjat Györke Zoltánnal, a kolozsvári köztisztviselő ugyanis immár tizenkét éve rendre megnyeri az őt ért igazságtalanságok miatt indított pereket.

Legutóbb ott tartottunk, hogy egy évvel ezelőtt ismét menesztették az alprefektusi székből – immár harmadjára –, Györke azonban úgy döntött, hogy ismét a bíróságon szerez érvényt a köztisztviselői törvény szerinti jogainak. Idén februárban – természetesen – ismét nyert, a bírák felfüggesztették a menesztéséről szóló kormányhatározatot.

Igen ám, csak a bírósági döntést nem hajtotta végre a kormány, ezért Györke Zoltán úgy döntött, hogy egyenesen Ludovic Orban kormányfőt pereli be emiatt.

Hirdetés

Nem lesz nehéz kitalálni a legújabb fejleményt: Györke csütörtökön a Facebook-oldalán jelezte, hogy a törvényszék kártérítés kifizetésére kötelezte a miniszterelnököt, akinek az országos bruttó minimálbér húsz százalékát kell befizetnie minden nap késedelemért, egészen addig, míg Györke Zoltán ismét visszakapja az alprefektusi tisztségét.

A nyomatékosítás kedvéért a kolozsvári köztisztviselő Klaus Iohannis államfő figyelmét is felhívta egy átiratban arra, hogy a kormány törvénytelenül járt el az ügyében, választ azonban még nem kapott.

Hirdetés