Ön szerint találtak a rendőrök drogdílert az Electric Castle fesztiválon?

Ha a válasza nem, akkor gondolkodjon még.

Hirdetés

Úgy tűnik, ma már nincs fesztivál kábítószer nélkül: a rendőrség a hétvégén a bonchidai Bánffy-kastélyban lezajlott Electric Castle fesztiválon is lekapcsolt egy dílert.

A beszámolók szerint vasárnap hajnalban az egyik színpad közelében értek tetten egy 38 éves kolozsvári férfit, amint éppen egy fehér porral teli műanyag zacskót adott át egy 35 éves, szintén kolozsvári férfinak.

Az utólagos vizsgálatok szerint

a zacskóban a 3MMC néven ismert pszichoaktív szer volt.

Az egyenruhások természetesen azonnal közbeléptek, megmotozták az árust, és további hét, fehér porral teli műanyag zacskót találtak nála.

Ezt követően természetesen az autóját is átkutatták, ahol további 62, porral teli műanyag zacskóra bukkantak – az alapos gyanú szerint nem porcukor volt bennük.

Vasárnap aztán egy bonchidai és két kolozsvári helyszínen is házkutatást tartottak, ahol találtak még egy műanyag zacskót, illetve egy tányért, amelyen két fehér porcsík volt.

Mellettük egy feltekert egylejes bankót is találtak

– mint közismert, a csővé tekert bankókkal szokás felszívni a drogot -, de nem csupán port, hanem zöld színű, növényi eredetű anyagot, rügyeket, valamint egy további tányért is találtak, amelyben fehér por volt, és az adagoláshoz használt kártya is mellette hevert.

Hirdetés

A dílert természetesen őrizetbe vették, hogy a rendőrök és az ügyészek további szívélyes beszélgetéseket folytathassanak vele a szerek eredetéről.

Mint ismert, a rendőrség az elmúlt hónapokban kiemelten vadászik a fesztiválokon a drogdílerekre és -fogyasztókra, miután június elején a bukaresti SAGA fesztiválon két résztvevő vesztette életét drogtúladagolás miatt.

 

 

Hirdetés