Ön szerint is elég 19-20 fokos hőmérséklet a lakásban? Egy kormánytag szerint ugyanis igen

Az energiaügyi minisztérium államtitkára dobta be ezt a számot.

Hirdetés

A jelek szerint nem egy fázós alkat Drăgan, az energiaügyi minisztérium államtitkára, aki csütörtökön este arról beszélt, hogy a lakásokban nem feltétlenül kell 20 foknál magasabb értékre állítani a fűtést.

Mint ismert, korábban a kormánypártok vezető politikusai arról beszéltek, hogy nem fogják központilag arra kötelezni a polgárokat, hogy csökkentsék a hőmérsékletet otthonaikban az ukrajnai háború kapcsán fenyegető gázhiány miatt, aki önszántából takarékoskodni akar, az tegye.

Most Drăgan azt mondta: mindannyiunk felelőssége a természettel és a rendelkezésre álló energiahordozókkal szemben is, hogy takarékoskodjunk.

Ennek nyomán kijelentette: szerinte a lakásokban a legmegfelelőbb a 19-20 fokos hőmérséklet, ami persze a külső hőmérséklettől is függ, na meg attól is, hogy a gyerekek éppen meg vannak-e fázva vagy sem.

Hirdetés

A lényeg viszont szerinte az, hogy egyensúly legyen az igényeink és a környezet védelme, valamint a rendelkezésre álló energiahordozókkal való takarékoskodás között.

Az államtitkár álláspontja már csak azért is érdekes, mert főnöke, Virgil Popescu energiaügyi miniszter nyáron arról beszélt: szerinte nem elegendő a 19 fokos hőmérséklet.

Hirdetés