Ön népszerűsítené, például Erdélyt, Ceaușescu hatalmas fejével az autóján? (VIDEÓval)

Nem? Nos, akad, aki Romániát reklámozza a kommunista diktátorral, amerre csak jár Európában.

Hirdetés

Régóta eltűntek a kommunista diktátor, Nicolae Ceaușescu híres „kétfülű” képei a vitrinekből, osztálytermekből, irodákból, egyéb nyilvános helyekről. Kivételek persze mindig akadnak: emlékeznek még a polgármesterre, aki lazán kiakasztotta a diktátor képét az irodájában?

Nos, egy másik ilyen kivétel az a moldvai teherautósofőr, aki úgy gondolta, azzal szállítja szanaszét Európában Románia hírét, ha a járgányának teljes hátsó felületére feltolja Ceaușescu elvtárs képét.

Mi több, egy szlogent is hozzácsapott, az összhatás javítása érdekében: „Amit mi építettünk, nektek nem sikerül lemeszelni!” Értsd, minden, ami 1990 óta történt, smafu ahhoz képest, amit a Vezér értékes utasításai idején építettek.

A szlogen alapjául szolgáló mondat állítólag a diktátor fia, Nicu Ceaușescu ajkairól röppent fel, egészen pontosan 1992-ben, az ellene lefolytatott per során, és így hangzik: „20 év alatt sem fogjátok tudni lemeszelni, amit apa felépített, hát még valami újat építeni!”

Hirdetés

Persze, az ember felnevet, amikor ilyet lát. De ha jobban belegondolunk, hányan sírják vissza ma is a „régi szép” időket, és hányan viselnek diktátoros pólókat igen büszkén: Che Guevara, Mao Ce-tung, Sztálin vagy épp Ceaușescu…

Hirdetés