Ön korábban megkaphatja az oltást, ha szerencséje van

Az oltáskampány vezénylői végre rájöttek, hogy egyetlen dózist sem kellene kidobni, inkább beoltják a jelentkezőket. Jó reggelt kívánunk!

Hirdetés

Kezdődik az országos oltáskampány második szakasza, melynek keretében – ha minden a terv szerint halad – közel hatmillióan kaphatják meg a vakcinát, s képzeljék el, az akció vezénylői arra is rájöttek végre, hogy ezúttal nem kellene elpazarolni egyetlen dózist sem.

Ezt épp Raed Arafat belügyi államtitkártól tudjuk, aki pénteken azt nyilatkozta, amennyiben a napi program végén lesz rá lehetőség, a kampány szabályzatától eltekintve bárkit beoltanak, aki önként jelentkezik. Szóval érdemes majd figyelni az erre vonatkozó felhívásokat.

Arafat bejelentésén amúgy csak amiatt lepődtünk meg, mert pár héttel ezelőtt majdnem kirúgták a Găești-i (Dâmbovița megye) városi kórház igazgatóját, aki nagyon helyesen bejelentette, bárkit beoltanak, ha a jogosultak közül nem mindenki jelentkezik a megadott időben, az oltásokért felelős illetékes pedig ott marad a kezében egy félig elhasznált fiolával.

Ebből végül semmi nem lett, ehelyett leüvöltötték a fejét a központból, hogy tartsa be a kampányszabályzatot. Aztán miután pár száz dózis a kukában landolt, az illetékesek is átgondolták a dolgot.

Hirdetés