Olyan kampányhonlappal rukkolt elő Nicolae Ciucă, hogy örömkönnybe lábad tőle a szavazópolgár szeme…

… az AUR szerint, aki nem a nackópárttal van, az a szeretet ellensége… és tessék felkészülni, betyárosan viharos napok következnek.

Hirdetés

Olyan kampányhonlappal rukkolt elő Nicolae Ciucă, hogy örömkönnybe lábad tőle a szavazópolgár szeme

Az ember hozzászokott ahhoz, hogy ha egy politikus fényezi magát, akkor azt mindenféle hókuszpókusszal csinálja. Például, programokkal, ígéretekkel áll elő (amelyeket aztán vagy kivitelez, betart, vagy nem), mindenféle lényekkel fényképezkedik (családtagok, gyerekek, kutyák, macskák, egyebek), szerszámokat ragad és használja őket, a nép közé keveredik stb.

Na de arra, amivel Nicolae Ciucă PNL-elnök és oly soká lebegtetett államelnök-jelölt csinált, nem számítottunk, bevalljuk őszintén. Mert milyen szép is az, ha egy politikus előáll egy internetes kampányoldallal és… befogja a száját. Nem mond semmit. Csak ott van. Mondjuk, Ciucă úr politikusként eddig sem volt a legélesebb kés a fiókban, ami a penge reagálást és a rétori készséget illeti. Többször is elhangzott vele kapcsolatban, hogy jobb lenne, ha hallgatna.

Nos tehát, ha valaki rákattint erre a linkre, a PNL-elnök imázsoldalán landol. Ahol ott találja Ciucă urat, pontosabban a portréját, amint frissen borotvált és jobbra néz, tele hittel, elszántsággal, nyugodt erővel, ahogy egy volt katonához illik. És ennyi. Az ember tényleg rajta felejti a szemét a jóemberen. Mert nem zavarja semmiféle politikai üzenet, szlogen, program, ígéret, bullshit. Az oldalon (legalábbis e cikk írásának pillanatában) nulla szöveg van: elnézést kérünk a butus asszociációért, de az jut eszünkbe, az oldal hallgat, mint a Csuka. És ez olyan szép. És megnyugtató. Mindenkit biztatunk, kattintson bátran: kékes fényben játszó béke várja az oldalon. Kár, hogy hamarosan megtelik mindenféle hülyeséggel.

Az AUR szerint, aki nem a nackópárttal van, az a szeretet ellensége

Nem csak Ciucă úr kampányol teljes erővel. Kár, hogy a többi politikai párt nem követi a PNL-elnök némasági kampányfogadalmát. Az AUR például olyan hangos, mint mindig. Van a Simion-féle nackópártnak egy országos karavánja (ha nincs szerencséjük, holnap talán az Önök vendége lesz), amelynek az igen hangzatos Hazafiak Európában nevet adták. És ez a csudakaraván a hétvégén eljutott Beszterce-Naszód megyébe is. Ahol a AUR egyik vezére, Claudiu Târziu briliáns logikai okfejtéssel levezette, miért is gyűlöli a szeretetet az, aki nem szavaz a nackópártra.

Azzal kezdte, hogy család, nemzet, hit és szabadság. Mármint hogy ezek a valóban nemes ideák az AUR fő értékei. Mert ezek az ideák pontosan kifejezik azt, amit az AUR érez. Na és most tessék figyelni, jön a csavar: ugyanis a fent felsorolt négy vezérfogalom által kiváltott érzelemből az következik (hogy miképpen, azt csak Târziu úr és a Dumnyezó tudja), hogy az AUR szeretetpolitikát folytat. Tetszik érteni? Az AUR politikája szeretetben tocsog!

Na de mi van azokkal (nincsenek azért kevesen), akik nem értenek egyet az AUR ilyy módon értelmezett (vagy inkább érzelmezett) szeretetpolitikájával? Mi van azokkal, akik kritizálják a pártot, akik ellene vannak? Nos, kérjük tisztelettel, igen egyszerű a válasz: azokkal az van (és nincsenek kevesen), hogy ők a szeretet ellenségei!

Hirdetés

Ugye, milyen logikus? Persze, azt a kérdést is fel lehet tenni: mi a fenének keresünk logikát egy kampánybeszédben manapság, amikor a komoly politikai programokat sutba dobták (lásd Ciucă úr kampányoldalát is), és az a politikus esélyesebb, aki szimpisebb egy vasárnap délután?

Tessék felkészülni, betyárosan viharos napok következnek

Van ez a ciklon, amelyről a meteorológusok azt mondják, lecsapott Európára a Földközi-tenger felől, mint farkas az őzgidára. No, hát ez a ciklon minden jel szerint a mioritikus haza felé tart. És ez azt jelenti, hogy hamarosan olyan instabil lesz a légkör, mint a térség geopolitikája. És az instabilitásnak természetesen meglesznek a konkrét következményei is.

A betyáros égzengések hétfőn kezdődnek: lesz felhőszakadás, rendes vihar, jégeső, de csak helyenként, az ország északi, nyugati és központi részén, illetve a hegyvidékeken. Aztán szerdától kezdve az egész országban állni fog a bál. Ennek alapján azt tanácsoljuk, legyen kéznél az esernyő, az esőkabát, de akár a gumicsizma is.

Ja, történik még valami. A ciklonnal együtt egy meleg légáramlat is érkezik az országba. Tehát, nem csak esni fog, hanem meleg is lesz. A nappali csúcshőmérsékletek elérik a 28 fokot (ahol vihar dúl, ott nem), aztán a hétvégén már 30 fokot is jósolnak. Szóval, esni fog, de legalább forró lesz, ha nem is a talaj a lábunk alatt.

Hirdetés