Fotó: Salvamont

Odakötözte magát egy fához, hogy lássa, mi történik. Majdnem belehalt

Túlélősdit játszott egy fiatalember a Páring-hegységben, juhászoknak köszönheti az életét.

Hirdetés

Ez történik, ha valaki túl sok túlélőműsort néz a Discoveryn és elragadja a hév. Bear Grylls romániai követője majdhogynem Darwin-díjas lett, de csak majdnem, mert a legidiótább haláleseteknek járó jelképes kitüntetést szerencsés életben maradása okán nem fogja megkapni.

Azt találta ki egy fiatalember, hogy felbattyog a Páring-hegységbe, Hunyad és Gorj megye határán, és túlélési technikákat fog gyakorolni a vadonban. Nem tudjuk elképzelni, milyen vadonbéli túlélési technika az, hogy az ember odaláncolja magát egy fához és várja, hogy mi történik, de hősünk éppen ezt tette.

Csak hát az volt a gond, hogy a magával vitt étel- és víztartalékja már az első nap elfogyott, ráadásul – most kapaszkodjunk – a láncot a fa köré rögzítő lakat kulcsát jó messzire eldobta.

A fiatalember három napig ücsörgött a fához láncolva a Polatişte régióban, majd éhesen és szomjasan segítségért kezdett kiabálni. Szerencsére néhány közelben járó juhász meghallotta a kiáltozását és értesítette a hegyimentőket, akik aztán szerencsés véget vetettek az erdei túlélésnek.

„Eddig nem találkoztunk ilyesmivel” – foglalta össze a lényeget Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő szolgálat vezetője.

Hirdetés