Ocó a Burex! Annyi hamis kínai óvszert foglaltak le a vámosok, hogy azzal… hát sok mindent lehetne rekeszteni

Egy egész konténer hamis rakományt foglaltak le a konstancai kikötőben. Óvszeren kívül volt ott egyéb is.

Hirdetés

Az ugye köztudott, hogy a kínaiak szinte mindent hamisítanak (kivéve a koronavírust – az eredeti márka).

Az is köztudott, hogy ezek a hamisítványok jóval szerényebb kivitelezésűek (vö.: szarabbak) az eredetieknél, hamar tönkremennek, vagy eleve használhatatlanok (kivéve a koronavírust, mert az eredeti márka).

Arra azonban még a legvadabb álmunkban sem gondoltunk volna, hogy a Puna cípő, az Adibos póló és a sok egyéb után már a Burex óvszer is létezik – de létezik.

A konstancai vámosok épp most foglaltak le egy egész konténernyi Kínából érkezett rakományt, telis-tele hamisított cuccokkal. A konténer tartalma eredetileg egy Ilfov megyei székhelyű céghez került volna. Volt a portéka között például csaknem 50 ezer hamis óvszer (nem Burex a neve, azt viccből írtuk, sőt a hatósági közlemény azt sem tisztázta, melyik létező márkát koppintotta le a távol-keleti ország szorgos népe), de volt ott még például úgy 460 ezer elem is, amelyek bizony „sérthetik bizonyos ismert márkák szellemi tulajdonjogait”.

Ha az eredeti termékek árán értékesítették volna a hamisítványokat, 1 626 800 lej ütötte volna az Ilfov megyei cég tulajdonosainak a markát. Így viszont a bokájukat üthetik meg – sajnálhatják, hogy nem rendeltek Kínából pár hamis bokavédőt is.

Hirdetés