Illusztráció

Nyolc kutya esett neki egy iskolából hazatartó kisfiúnak Sepsiszentgyörgyön

A 11 éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett, két műtétet már elvégeztek rajta, és legalább egyre még szükség van.

Hirdetés

Belegondolni is szörnyű, min mehetett keresztül az az iskolából hazatartó 11 éves kisfiú, akire kedd délután egyszerre nyolc kutya támadt rá Sepsiszentgyörgy egyik utcáján. Sajtóértesülések szerint a veszélyes kutyák egy állatorvos udvaráról, a kerítés alatt átbújva szöktek el. A súlyos harapásokat szenvedett gyermeket ő látta el, majd ezt követően hívta a mentőket.

Először a sepsiszentgyörgyi megyei kórházba szállították, ahol megtisztították a karjain és a felsőtestén ejtett súlyos sebeket, illetve az egész testén megtalálható karmolásokat. Mivel a felső végtag sérüléseinek ellátásra plasztikai beavatkozásra volt szükség, a gyereket átutalták a brassói gyermekkórházba. Eddig két műtéten van túl, de legalább még egyre szüksége van – mondta a helyi rádiónak András-Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója.

A rendőrség büntetőeljárást indított az állatorvos ellen testi sértés és kutyatámadás megelőzésének elmulasztása miatt, a nyomozást a sepsiszentgyörgyi bíróság mellett működő ügyészség tartja kézben. Figyelembe veszik majd, hogy a kisfiú élete veszélyben volt, és legalább 55-60 napig fog lábadozni, ha nem lép fel semmilyen komplikáció.

Hirdetés