Nyolc év után újra indít InterCity járatokat a CFR – nem lesznek gyorsabbak, csak jóval drágábbak

Az állami vasúttársaság nyolc évvel ezelőtt szüntette meg ezeket a járatokat, mert az infrastruktúrája nem felelt meg az uniós követelményeknek. Bár azóta sem változott semmi, most mégis visszarakják a kínálatba.

Hirdetés

Meg is feledkezhettünk lassan arról, hogy Románia évek óta az egyetlen olyan ország Európában, ahol nem közlekednek InterCity besorolású járatok.

Az állami vasúttársaság egészen pontosan nyolc évvel ezelőtt törölte a kínálatából ezt a besorolást,

mivel nem felelt meg az uniós követelményeknek, egy vasúti járat ugyanis csak akkor kaphat InterCity besorolást, ha átlagban legalább 60 km/h-s sebességgel tud közlekedni. Ma azonban a Club Feroviar nevű vasúti szakportál megtudta, a CFR a közvetkező menetrend-módosítástól számítva, azaz decembertől ismét indít InterCity járatokat Bukarestből Kolozsvárra, Konstancára és Suceavára.

A jó hír az lenne, hogy a vasúttársaság ígérete szerint

korszerű vagonokban utazhatunk majd az új járatokon, a rossz hír viszont az, hogy ezek egyáltalán nem lesznek gyorsabbak,

mint a jelenlegi InterRegio besorolás alatt futó járatok, de a jegyek legalább 30-40 százalékkal drágábbak lesznek. Az első InterCity járatok egyébként 1995-ben indultak az országban, számuk folyamatosan bővült, aztán az egyre gyatrább és évtizedek óta felújításra váró infrastruktúra miatt szépen kikoptak a kínálatból.

A CFR által működtetett járatok sebességi „rekordjairól” és a késésekről itt írtunk legutóbb.

Hirdetés