Nemsokára több AstraZeneca központot is Pfizer oltóponttá alakítanak át

A miniszterelnök mindent meg akar tenni, hogy felgyorsítsa az oltási folyamatot. A gazdasági szereplőket is bevonnák a folyamatba.

Hirdetés

Florin Cîţu miniszterelnök, ideiglenes egészségügy-miniszter és kormányzati mindenes kolozsvári látogatása alkalmával bejelentette, hogy fel akarják gyorsítani az oltási folyamatot, ezért több AstraZeneca központot átalakítanak Pfizer oltóponttá.

Ez a gyakorlatban azért nem olyan nagy munka, elég ha ezentúl nem AstraZeneca oltást visznek az említett helyekre, hanem Pfizert.

A brit–svéd oltással összefüggésbe hozott vérrögképződési problémákkal kapcsolatos hírek ugyanis korábban úgy elöntötték a sajtót, mint a Vezúv Pompejit, így alaposan megingott a közvélemény bizalma benne.

Péntektől már előjegyzés és regisztrálás nélkül kaphatja bárki, csak vigyék.

A Pfizer népszerűsége azonban mindeddig töretlen – legalábbis a nem-oltásellenesek körében – így a kormány tegnap zöld utat adott újabb 4,2 millió adag beszerzésére.

Hirdetés

A miniszterelnök, ideiglenes stb. egyúttal azt is mondta, hogy a gazdasági szereplőknek is megengedik, hogy saját oltásközpontokat alakítsanak ki, nyilván úgy, hogy adnak hozzá nekik vakcinákat.

Erről már beszélnek egy ideje, a Concordia Munkaadói Szövetség nemrég jelezte is, hogy ők nagyon szeretnének már aktívan részt venni az oltási programban, csak az illetékesek utasításait várják.

Cîţu emlékeztetett, hogy jelenleg már naponta 115 ezer ember beoltására van kapacitás az országban, és hamarosan elérjük a 120 ezres napi küszöböt is.

Hirdetés