A cégvezetők akár önköltségen is beoltatnák az alkalmazottaikat, csak induljon már újra a gazdaság

A miniszterelnök megkérte a magánszektort, hogy segítsenek az oltásban, a magánszektor azt válaszolta: oké, csak minél hamarabb.

Hirdetés

A Concordia Munkaadói Szövetség közleményben jelezte, hogy tucatnyi, összesen mintegy 140 ezer embert foglalkoztató tagvállalatuk szeretne tevékenyen hozzájárulni az oltási kampányhoz. A szövetséget vezető Radu Burnete arra is emlékeztetett, hogy ők már februárban is jelezték ezen szándékukat.

Az említett cégek hajlandóak saját költségen létrehozni saját oltópontjaikat az alkalmazottaik számára, többen már be is fektettek a dologba, és akár napokon belül ekezdődhet náluk az oltás, lényegében már csak a hatóságok utasításaira, és az oltóanyagra várnak – hiszen az utóbbit nem lehet csak úgy berendelni a netről.

Egyúttal nagyon örültek Florin Cîțu minapi felhívásának. A miniszterelnök ugyanis elmondta, hogy a vendéglátósok már beleegyeztek, hogy segédkeznek az oltási kampány felturbózásában, ami a saját alkalmazottaik beoltását illeti, egyben arra kérte a magánszektor többi képviselőjét is, hogy tegyenek ugyanígy. Cîțu nyilván berezelt attól, hogy bár oltásból most már van dögivel (szerinte jó ütemben nyárra be lehetne oltani a lakosság 70 százalékát, ami már elég a nyájimmunitáshoz, és a nyitáshoz), az oltási kedv egyre csak csökken. Így könnyen meglehet, hogy ránk rohad az a sok oltás.

A Concordia közleménye arra utal, hogy van hajlandóság a cégvezetők részéről a segítségnyújtásra, csak induljon már egyszer újra az a szegény gazdaság. Innen már csak a hatóságokon múlik, hiszen az ő térfelükön pattog a labda.

Hogy stílszerűek legyünk: hátha nem szúrják el.

Hirdetés