Nem tetszik az új rendszer: százával menekülnek betegszabadságra a temesvári városháza alkalmazottai

Dominic Fritz polgármester azt gyanítja, sokaknak büdös a munka. Az elöljárónak közben azokkal is meggyűlt a baja, akiket idén kirúgtak a városházáról. A nagytakarításból így lett cirkusz.

Hirdetés

Belső vizsgálatot rendelt el a városházán Dominic Fritz temesvári polgármester, miután meglepődve konstatálta, hogy idén 750 betegszabadság szerepel a nyilvántartásban, 225-tel több, mint egy évvel korábban. Ez már csak azért is meglepő, mert

közel 600 alkalmazott jelentett beteget, miközben az új organigramma szerint a városházának összesen 644-en dolgoznak.

Járvány ide vagy oda, Dominic Fritznek gyanús ez az egész, ezért még a megyei egészségbiztosító pénztár illetékeseit is felkérte, hogy ellenőrizze a dokumentumokat. „A helyzet az, hogy mindenki törvényesen járt el, legalábbis papíron,

az viszont enyhén szólva is fura, hogy sokan azonnal betegszabadságra mennek, ha feladatot kapnak.

Az új házirend óta vannak olyan – a városháza égisze alá tartozó – irodák, ahol a vezetői tisztségeket betöltő személyek valamiért állandóan betegszabadságon vannak, és akadályozzák a hatékony munkát” – mondja a polgármester.

A városházán eleve cirkusz van, amióta az önkormányzat úgy döntött, 80 állást egyik napról a másikra megszüntet, az érintettek közül harminchárman be is perelték emiatt a polgármesteri hivatalt.

Hirdetés