Nem lassít a Covid: ismét négyezer fölé kúszott a napi esetszám, tömve vannak a kórházak

A súlyos állapotban lévő fertőzöttek száma valamelyest csökkent, de továbbra sem akar ezerötszáz alá esni. Ma sem kaptunk biztató híreket a járványhelyzettel kapcsolatban.

Hirdetés

A stratégiai kommunikációs csoport jelentése szerint tovább emelkedett az új esetszám, és sajnos ismét meghaladta a négyezret: a legfrissebb nyilvántartásba már 4076 koronavírus-fertőzött neve került be az elmúlt 24 órában, míg egy nappal korábban 3883-at jelentettek.

Ezt 26 409 PCR- és 10 797 antigén gyorsteszt alapján mutatták ki. Jelenleg 13 360 fertőzött van kórházi felügyelet alatt, közülük 1521 páciens állapota rendkívül súlyos, intenzív terápiás kezelésre szorulnak.

Csak annak lehet valamelyest örülni, hogy mindkét szám csökkent az előző naphoz képest, ahogy a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma is: az elmúlt 24 órában 164, egy nappal korábban pedig 193 személy hunyt el.

Hirdetés

Továbbra is 11 megye és Bukarest vörös zónás a fertőzöttségi ráta alapján, Ilfovot még mindig Kolozs megye, a főváros és Brassó megye követi.

Hirdetés