Nem elég, hogy Szilágy megye is „bevörösödött”, a megye legnagyobb kórházában is tarol a vírus

Nincs ezen mit púderezni, a helyzet egyre rosszabb a Szilágyságban. Is.

Hirdetés

Nem elég, hogy Szilágy megye a fertőzési ráta vörös kategóriás élbolyába tartozik – egész pontosan a második helyen áll az országban –, a megye legnagyobb kórházában is komoly gondokat okoz a járvány. A legfrissebb infók szerint a megyei kórház 90 alkalmazottja aktív koronavírus-fertőzött, ami jelentősen megnehezíti a munkafolyamatot az egészségügyi intézményben.

Ligia Marincaş, a megyei közegészségügyi hatóság (DSP) vezetője szerint eddig 9 alkalmazott szorult kórházi kezelésre, a többiek enyhe tünetekkel otthon maradtak.

A legjobb az egészben az, hogy egyetlen osztályt sem kellett bezárni a kisebb fertőzési gócok miatt, legalábbis csütörtökig. Szilágy megyében egyébként már meghaladta a 4 ezreléket az elmúlt két hétben összesített fertőzéses esetek száma, ennél csak Kolozs megyében rosszabb a helyzet jelenleg. Csak az elmúlt 24 órában 198 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami a megyei rekordnak számít.

A Temes megyei sürgősségi kórházban 35 egészségügyi alkalmazott kapta el a koronavírust, de ott sem kellett osztályokat bezárni a személyzetkiesés miatt. Temes megye jelenleg 3,61 ezreléken áll az elmúlt 14 nap statisztikái alapján, a csütörtökön 370 új fertőzöttet jelentettek be.

Hirdetés