Nincs is értelme jelezni a járványrekordokat: naponta megdőlnek!

6481 új megbetegedést jelentettek az illetékes hatóságok, 24 óra alatt.

Hirdetés

Vagyis szó nincs újabb platóról, hogy a csökkenő tendenciáról már ne is beszéljünk. Tehát, a legfrissebb hivatalos adatok értelmében az elmúlt nap folyamán 6481 ember szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét (első teszteredmény). Ehhez járul az újratesztelések nyomán kapott 625 pozitív teszteredmény.

A tesztelés viszont intenzíven zajlik. Az elmúlt 24 órában összesen 36 169 tesztet végeztek, ebből 22 182-t a járványügyi protokoll, 13 987-et pedig saját kérés alapján.

Az ország intenzív osztályain jelenleg 868 súlyos beteget kezelnek, és ha a fertőzés a jelenlegi iramban terjed, hamarosan tényleg nehéz helyzetbe kerül a hazai egészségügyi rendszer.

A halálesetek gyászos számadata hála Istennek csökkent a korábbiakhoz képest: 83 elhunyt betegről szólnak a legfrissebb adatok: 81 beteg egyéb kórokkal is küzdött, 1 esetben nem jeleztek komorbiditást, 1 esetről pedig nem érkezett erre vonatkozó adat.

Hirdetés

A fertőzési ráta vörös kategóriás élbolyát immár második napja Kolozs megye vezeti, 4,3 ezrelékkel. A további lista a következőképpen alakult: Szilágy megye is lekörözte a fővárost (4,11 ezrelék), Fehér megye is (3,8 ezrelék), Bukarest a negyedik helyre szorult vissza (3,69 ezrelék), Temes megye (3,61 ezrelék) és Hargita megye (3,32 ezrelék). De a jelek szerint készül Bihar megye (2,85 ezrelék), Maros megye (2,8 ezrelék), Szeben megye (2,73 ezrelék) és Arad megye (2,73 ezrelék) is.

És hogy kínunkban nevessünk is: itt egy videó, amelyben olyan szervezett-tervezett jelenetet láthatunk, amelyet azonnal bevezetnénk Romániában is, ha tehetnénk. Így lehetne helyes maszkviselésre sarkallni az embereket. A félreértések elkerülése végett: a jelenetben a pofozó és a felpofozott előre eltervezett akciót hajt végre, hogy érzékenyítse a közelben levő embereket, akik nem vagy helytelenül viselik a maszkot.

Hirdetés