Nem a méret a lényeg! Újabb nyúlfarknyi autópálya-szakasz készült el

Mindössze 5,35 km hosszú és még egy ideig csak országútként használható. De egyéb furcsaságai is vannak.

Hirdetés

Több furcsa körülmény is kötődik a Bors és Bihar között épített, mindössze 5,35 km hosszú autópálya-szakaszhoz.

  • Kezdjük az egyik meglepőbbel: határidő előtt elkészült.
  • A hét folyamán már járható lesz, de egyelőre nem autópályaként fog működni, hanem hagyományos országútként, tehát maximum 90 km/órás sebességgel lehet száguldozni rajta. És ez addig így is marad, amíg 2020-ban át nem adják a magyarországi szakaszt.
  • A hírt, miszerint a héten (szerdától) járható lesz, a nagyváradi színház megújult színpadának avatásán jelentette be Beniamin Rus, a Selina igazgatója.
  • De ki is az a Beniamin Rus? A multimilliomos hosszú évekig sorra nyerte a Bihar megyei tanács versenytárgyalásait a megye legfontosabb építkezéseire. Kiss Sándor akkori tanácselnök, megyei RMDSZ-elnök korrupciós perében is érintett: első fokon négy év börtönbüntetésre és három millió euró kártérítésre ítélte a nagyváradi bíróság. Ehhez képest tavaly két autópálya-szakasz megépítésére kiírt licitet is megnyert, köztük a szóban forgó szakaszét is.
  • És a végére hagytunk még egy érdekességet: a Bihar megyei országutakért felelős igazgató a sajtó érdeklődésére azt nyilatkozta, nincsenek információi arról, hogy megindulhat a forgalom az 5,35 km-es szakaszon.

Ezeket a furcsaságokat leszámítva, örvendetes, hogy újabb sztrádaszakasz készült el, mely hozzájárul Nagyvárad forgalmának csökkentéséhez. Elsősorban a borsi határátkelő felől Szatmárnémeti irányába tartó autósoknak könnyíti majd meg a dolgát. Persze, csak ha ténylegesen átadják a forgalomnak.

Hirdetés