Néhány óra leforgása alatt 70 határsértőt és négy embercsempészt kapcsoltak le Nagylak II-nél

A szír, török, illetve indiai állampolgárok Magyarország irányába tartottak.

Hirdetés

Három török és egy román állampolgárságú sofőr összesen 70 illegális határsértőt akart átcsempészni péntekről szombatra virradóra a Nagylak II határátkelőnél a magyar oldalra, ám lebuktak.

Először, pénteken 22.30 magasságában egy 46 éves török sofőr teherautóját vizsgálták át a határőrök, és kiderült, hogy a pótkocsiban erre a célra kialakított titkos rekeszekben 11 18–45 év közötti felnőttet és egy négyéves gyereket bújtatott el, akik török, illetve szír állampolgársággal rendelkeznek.

Éjjel 2.25 magasságában érkezett meg a második török teherautó egy 43 éves török sofőr vezetésével. Az előzőhöz hasonlóan ez a teherautó is fémrakományt szállított papíron Törökországból Lengyelországba, a rakomány között azonban 31 török és szír állampolgár volt elrejtőzve – 29 19–42 év közötti felnőtt, illetve egy 11 és egy 16 éves kiskorú.

Néhány perccel később egy Törökországból Lengyelországba alumíniumot szállító török teherautó lett gyanús a határőröknek: ő 18 török, illetve szír állampolgárt bújtatott el a rakomány között, 18 és 37 év közöttieket.

Mindössze két perccel később egy 21 éves román sofőr bukott le, akinek a furgonjában nemcsak OSB lapok voltak – ahogy azt a papírok tanúsították, és amelyeket Szlovákiába kellett volna szállítania –, hanem 9 indiai férfi is, 23 és 44 év közöttiek. Nekik volt romániai tartózkodási engedélyük, ám titokban nyugatra akartak szökni.

Hirdetés