Néha elég egy hamis diploma, hogy valaki útügyes igazgatóként egymillió lejt kuporgasson össze

Persze az is előfordul hazánkban, hogy addig jár a korsó a kútra, amíg az ügyészek összetörik.

Hirdetés

Bemutatjuk önöknek Bogdan Laurențiu Bratu urat. Ez az úr a craiovai útügyi hivatal igazgatója volt, egészen pontosan 2014-től 2021-ig. Amivel nincs is semmi baj, hiszen nem árt, ha olyan ember áll egy útügyi hivatal élén, aki érti a dolgát.

Csakhogy Bratu úr esetében akadt egy kis szépséghiba. Nevezetesen az, hogy még 2014-ben, amikor ez az úr az állásra jelentkezett, egy hamis egyetemi diplomát is csatolt az okmácsomaghoz. Amelyet akkor (és a későbbi munkaszerződés-kiegészítések alkalmával is) a munkáltató elfogadott.

Igazgató úr pedig boldogan végezte a munkáját és az azóta eltelt bő hat év alatt zsebre is tett jó egymillió kemény lejt. Persze, időközben lépegetett is felfelé a ranglétrán, ami, ugye, fizetésemelésekkel jár.

Érdekes, hogy 2014 óta senki sem vette észre, hogy az a bizonyos egyetemi diploma hamis, noha a hírek szerint 2016-ban egy bukaresti bizottság semmisnek nyilvánította a papírdarabot, lévén, hogy hamisnak bizonyult.

De az igazság néha Romániában is felszínre kerül. Az ügyészség végre a tettek mezejére lépett, leleplezte a jó igazgató hamis diplomás alapokon nyugvó karrierjét és bíróság elé idézte Bratu urat, mégpedig csalás vádjával.

Hirdetés

Persze az országos útügyi hivatal is csatlakozott a perhez, hiszen kiderült, hogy igazgató úr összesen 1 037 057 lejjel károsította meg az intézményt. A biztonság kedvéért lefoglaltak két, Bratu úr által birtokolt ingatlant is.

Kíváncsian várjuk az ítéletet. Mert a végső igazság kihirdetéséig azért még van egy kicsi.

Megjegyezzük: Bratu úré nem az első ilyen eset (és ezek csak azok, amelyekre fény derült): tessék csak kattintani, ide vagy ide.

Hirdetés